Nizzolo niet verrast door lossen sommige sprinters: “Ging bergop heel hard”

woensdag 11 mei 2022 om 17:23
Nizzolo niet verrast door lossen sommige sprinters: “Ging bergop heel hard”

foto: Cor Vos

Giacomo Nizzolo sprintte in de vijfde etappe van de Ronde van Italië naar een derde plaats. Hij hoefde enkel Arnaud Démare en Fernando Gaviria voor te laten, want Caleb Ewan en Mark Cavendish waren bergop al gelost. “Ik ben niet verrast dat sommige sprinters moesten lossen op de klim”, aldus Nizzolo na afloop.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“We gingen echt hard en het was moeilijk om aan te blijven haken”, zegt Nizzolo, die op de Portella Mandrazzi niettemin standhield in het peloton. In tegenstelling tot Ewan, Cavendish en Démare, die na de klim op achterstand reden. Al kon Démare kon terugkeren. “Als team probeerden we mee te werken om het gat te behouden, samen met de teams die de schade hadden veroorzaakt. Vanaf daar hielden we het tot de streep.”

“Het team volgde het plan perfect vandaag en deed precies wat ik vroeg. We wachten zo lang mogelijk en toen, met nog twee kilometer te gaan, kreeg ik de informatie dat het wind op de kop was in de laatste rechte lijn. Dus ik besloot me een paar plaatsen te laten zaken na de laatste bocht, omdat ik dacht dat het het beste was om van achteruit te komen. Wanneer je je laat zakken, val je niet slechts drie plekken terug, dus ik ging waarschijnlijk vijf of zes plaatsen naar achteren en moest er in de laatste meters weer uitkomen.”

“Ik kwam er met snelheid uit en ik denk dat het nog wat beter had gekund”, aldus de renner van Israel-Premier Tech. “We zijn op de goede weg, we moeten gewoon geduldig en zelfverzekerd zijn, net als vandaag. Morgen is er opnieuw een goede kans.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

AdZ 12 mei 2022 om 07:15

Was hij t die van zijn lijn naar links (luchtshot) afweek, waardoor MvdP bijna onderuit ging?

Na het zien van die insta posting begreep ik pas waarom MvdP ineens stopte met sprinten.

Ook wel boeiend dat WF hier nog geen artikel over heeft gepost. Of heb ik iets gemist? @Redactie??