Nipte zege Matteo Dal-Cin in Virtual Tour de France
foto: Zwift
zaterdag 11 juli 2020 om 16:57

Nipte zege Matteo Dal-Cin in Virtual Tour de France

Matteo Dal-Cin van het kleine Rally Cycling heeft de derde etappe in de Virtual Tour de France gewonnen. De Canadees was de beste in een massasprint, voor Jake Stewart (Groupama-FDJ) en Callum Scotson (Mitchelton-Scott).

De mannen hadden zaterdag meer aanvallen te pareren dan de vrouwen. Al vroeg in de etappe waren het onder meer Alexander Krieger, Ryan Gibbons en Jimmy Janssens die een poging waagden, maar op het vlakke parcours was er geen beginnen aan. Alex Kirsch, die het alleen probeerde, kon dat even later bevestigen.

Alles kwam dus weer aan op de laatste kilometers. Jonas Rutsch en Sebastian Langeveld zorgden in deze kilometers voor onrust, maar aanspraak maken op de overwinning deden zij echter nooit. Edvald Boasson Hagen deed dat met zijn sprint op 500 meter van de finish wel, maar de Noor viel te vroeg stil.

Het gevolg was dat enkele verrassende namen hem nog wisten te passeren, waaronder eerst Scott, later Stewart en als laatste Dal-Cin. De Canadees zou uiteindelijk aan het langste eind trekken. Dal-Cin wist met zijn zege geen dubbelslag te slaan in de strijd om het algemeen klassement: NTT staat halverwege nog altijd aan de leiding.

flag-fr Virtual Tour de France
Uitslag derde etappe
1. flag-ca Matteo Dal-Cin (Rally)
2. flag-gb Jake Stewart (Groupama-FDJ)
3. flag-au Callum Scotson (Mitchelton-Scott)
4. flag-gb Ethan Hayter (Team Ineos)
5. flag-za Ryan Gibbons (NTT Pro Cycling)
6. flag-dk Rasmus Tiller (NTT Pro Cycling)
7. flag-nl Koen de Kort (Trek-Segafredo)
8. flag-fr Lorrenzo Manzin (Total Direct Energie)
9. flag-de Jonas Rutsch (Education First)
10. flag-lu Alex Kirsch (Trek-Segafredo)

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
11 juli 2020 17:03
Michel en José: "Wat zitten we hier eigenlijk te doen?"
11 juli 2020 17:08
Groenewegen en Jakobsen kunnen hun borst nat maken. Dal-Cin, Stewart en Scotson komen er aan.
11 juli 2020 18:14
Toch wel een beetje vreemd dat er steeds onbekende of onbekendere namen komen bovendrijven tijdens virtuele profkoersjes. Kan en wil iemand mij uitleggen waar dit door kan komen? Heeft dit te maken met de slechte calibratie van bepaalde smart trainers? Of is dit weight doping?
  11 juli 2020 18:18
  Al deze factoren samen idd.. en ook het systeem denk ik. Teams met zwift of bv. NTT (sponsor van Tour en deze virtual Tour) rijden ook opmerkelijk veel beter dan in echte koers..
  11 juli 2020 19:26
  Het is vooral dat je een paar echte Zwift specialisten heb rondrijden (virtueel dan) en dat de echte toppers vooral voor spek en bonen meedoen. Zag Bernal vandaag letterlijk lachend zijn benen stilhouden.
  11 juli 2020 19:51
  Ik denk dat het vooral helpt als je er al veel mee traint, dan weet je ook hoe het werkt. Dat gebeurt in Amerika wat vaker begreep ik. En daarnaast zal de korte afstand ook meespelen. Er zijn renners die daar beter in zijn. Die Dal-Cin is wellicht nergens als er 200 kilometer gereden moet worden, maar dit kan hij blijkbaar goed aan. Terwijl een uurtje voluit koers voor Bernal natuurlijk een beetje onzinnig is, als je de Tour wil winnen. En motivatie en dit serieus nemen zal ook heel veel helpen. Die mannen van NTT zijn ook samen, dan motiveren ze elkaar en NTT vind het heel belangrijk.
  11 juli 2020 22:49
  En vooral... het Riis-effect...(spurt richting dichtsbijzijnde teiltje...)

Reacties zijn gesloten.