Ninove nieuwe aankomstplaats Omloop Het Nieuwsblad

vrijdag 23 november 2018 om 20:00
Ninove nieuwe aankomstplaats Omloop Het Nieuwsblad

De finish van Omloop het Nieuwsblad wordt komend jaar verplaatst naar het centrum van Ninove. Dat heeft de koersorganisatie vandaag bekendgemaakt. Afgelopen editie werd het parcours flink hertekend en was de finale een kopie van het parcours van de laatste Ronde van Vlaanderen met aankomst in Meerbeke. Ook in 2019 zijn de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg de belangrijkste hindernissen in de finale, maar ditmaal met een nieuwe aankomst.


Opnieuw begint Omloop Het Nieuwsblad bij velodroom ’t Kuipke in Gent, waar onlangs Elia Viviani en Iljo Keisse de jaarlijkse zesdaagse wonnen. De route van de Omloop telt 200 kilometer en omvat dertien hellingen en negen kasseistroken. Het koppel Haaghoek-Leberg wordt ook in 2019 behouden en met liefst drie passages is voor deze combinatie opnieuw een sleutelrol weggelegd.

De Molenberg komt in 2019 op amper veertig kilometer van de aankomst te liggen – en daarmee dus in de finale. Voor de passage van de Molenberg moet het peloton eerst nog de kasseien over in Mater. Ook de route tussen de Berendries en de Muur van Geraardsbergen is hertekend en is de Elverenberg bijgevoegd. De nieuwe aankomstlijn wordt getrokken op de Onderwijslaan in het centrum van Ninove, dezelfde plek waar ook de streep ligt van het na-Tourcriterium van Ninove.

De 74e editie van Omloop Het Nieuwsblad wordt verreden op zaterdag 2 maart.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Arry1337 23 november 2018 om 12:17

Edit redactie: aangepast.

Romāns Vainšteins 23 november 2018 om 12:51

Volgens mij kan je in dat stuk Belgie onderhand geen 200 mtr rijden zonder dat het allemaal legendarisch wordt.

Simon1 23 november 2018 om 14:07

Is het ook.

FDJ 23 november 2018 om 13:00

Blijven de Muur en de Bosberg wel in de finale? Blijft zonde dat de Ronde van Vlaanderen de muur niet meer in de finale heeft en kiest voor een commcercieel veredeld criterium met vooral heel veel vip tenten.

Gdeleu 23 november 2018 om 14:22

Ik ga er van uit dat de rest van de finale behouden blijft.
De nieuwe aankomstplaats ligt hooguit 3km van die van vorig jaar, en Muur en Bosberg worden ook vermeld in de brochure met VIP pakketten voor volgend jaar.
http://www.flandersclassics.be/sites/default/files/fc19_vip-map_ohn_spread_lr.pdf

Mwielerfan 23 november 2018 om 23:36

Zo zonde dat deze unieke klassieker met de laatste 60+ vlak nu ook een kopie van alle andere Vlaamse wedstrijden is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair