Solozege Nils Politt in Rund um Köln, Danny van Poppel tweede
foto: Cor Vos
zondag 22 mei 2022 om 15:27

Solozege Nils Politt in Rund um Köln, Danny van Poppel tweede

Nils Politt heeft zondag de winst gegrepen in Rund um Köln. De Duitse klassiekerspecialist van BORA-hansgrohe kwam solo over de finish in zijn thuiskoers, nadat hij vijf kilometer voor de streep wegreed uit een kopgroep met ook zijn ploeggenoot Danny van Poppel (tweede) en Nikias Arndt (derde) van Team DSM.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Grote kopgroep rijdt weg
Vroeg in de wedstrijd lag er een heuvelzone in het Oberbergischer Kreis. Daar reed een grote kopgroep van ongeveer 25 renners weg uit het peloton. Daar zaten meerdere favorieten bij, waaronder Dylan Groenewegen, Jasper Philipsen, Danny van Poppel en Nils Politt. Hun voorsprong schommelde tussen de twee en drie minuten.

De finale werd op zestig kilometer van de finish geopend door drie renners. BORA-hansgrohe-renners Van Poppel, Politt en Team DSM-coureur Nikias Arndt reden op een van de vele heuvels weg uit de kopgroep. Zij reden een minuut weg van de achtervolgers.

Drietal blijft uit handen van achtervolgers
Op de Bensberg (1 km aan 6%) kwam er een aanval van achteruit. De samenwerking in de kopgroep stokte in die fase. Van Poppel en Politt probeerden Arndt te lozen, maar dat lukte niet. Ze moesten bovendien vaart maken, omdat de achtervolgers tot op 20 seconden kwamen. Daar deden ploeggenoten van BORA-hansgrohe en Team DSM goed afstopwerk.

foto: Cor Vos

Mede daardoor liep het verschil weer op richting de 45 seconden in de laatste tien kilometer. Op een kleine vijf kilometer van de finish buitte BORA-hansgrohe het overtal uit in de kopgroep. Politt reed in de straten van Köln weg, waarna Van Poppel het werk aan Arndt liet.

Van Poppel behaalt tweede plaats
De Nederlander hoopte in zijn eentje nog de oversteek te maken, maar wilde Arndt niet terug brengen aan kop. Daarom hield hij in en was de winnaar bekend. Op een brug, anderhalve kilometer voor de finish, reed Van Poppel dan toch weg bij Arndt. De solerende Politt haalde hij niet meer bij, maar voor een een-tweetje zorgde hij wel. Arndt strandde op de derde plaats.

De sprint om de vierde plaats werd een halve minuut later gewonnen door Dylan Groenewegen, voor Sam Bennett en Jasper Philipsen.

 
5 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2022 16:06
Altijd een mooie wedstrijd. Jammer genoeg maakt de organisatie het onmogelijk om de koers fatsoenlijk te volgen. Het hele bergisches land is afgesloten tbv de toerversie die direct na de profs passeert
22 mei 2022 17:29
Voor Groenewegen kan de Tour volgens mij nu komen.
    22 mei 2022 18:16
    Wint inderdaad netjes de sprint van het peloton.
22 mei 2022 18:10
VanPoppel eindelijk op t niveau waar je hem al jaren verwacht, mooi!
    22 mei 2022 18:19
    Draait lekker bij Bora.

Reacties zijn gesloten.