Nils Politt weet waar hij Parijs-Roubaix verloor: “Te laat gestart met sprinten”

zondag 12 april 2020 om 17:16
Nils Politt weet waar hij Parijs-Roubaix verloor: “Te laat gestart met sprinten”

foto: Cor Vos (archief)

Nils Politt steekt de hand in eigen boezem als hij met Radsport-News terugblikt op Parijs-Roubaix van vorig jaar. De Duitse klassiekerrenner werd op het Vélodrome van Roubaix verslagen door Philippe Gilbert in een sprint-à-deux. “Ik heb te lang gewacht en ben te laat gestart met sprinten”, vertelt Politt.

“Als het weer tot een beslissende sprint komt, zal het het anders aanpakken dan vorig jaar. Ik was nog een beetje te nerveus vorig jaar”, blikt hij terug. “Ik weet dat ik lange sprints ook van kop aan kan gaan, maar daar vertrouwde ik zelf niet op. Dat was een foutje. Het was voor mij de eerste keer in deze situatie en hoop dat het niet de laatste keer was.”

Politt weet waar hij het heeft laten liggen. “Ik begon pas in de bocht met sprinten en heb mijzelf daarmee een kans ontnomen. Dat was niet optimaal. Het was beter als ik op het rechte deel al op gang was gekomen met de sprint. Dat deed ik ook in 2018, toen ik zevende werd. Daar reed ik een perfecte sprint, maar dat ben ik vorig jaar door de nervositeit vergeten”, is hij zelfkritisch.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

4 Reacties

Marik 13 april 2020 om 09:54

Als hij een kilometer voor de meet was begonnen met sprinten misschien wel, maar in alle andere scenario’s komt hij toch gewoon te kort tegen Gilbert.

Abysmal 13 april 2020 om 11:22

Ik weet ook wel waar hij Parijs – Roubaix verloor. Op het moment dat hij met Gilbert richting de finish reed.
Dit is echt onzin. Als je het terugkijkt zie je dat hij veel minder snelheid heeft en eerder afhaakt dan Gilbert.

roeleur 13 april 2020 om 13:06

Als ik terugkijk zie ik Politt 3.5 km voor de finish hard op kop rijden en op de wielerbaan nog steeds. Denk dat hij allang tevreden was met de 2e plaats.

Marveloke 14 april 2020 om 10:00

Precies dit, hij sprint als een strijkijzer

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair