Nils Eekhoff na zilver op NK: “Echt een slijtageslag geweest”

zondag 23 augustus 2020 om 18:33
Video

Nils Eekhoff heeft zijn eerste Nederlands kampioenschap bij de profs opgeluisterd met een zilveren medaille. Achter winnaar Mathieu van der Poel bleek hij de best of the rest. “Zwaar”, typeert hij het NK na afloop tegen WielerFlits. “Ik denk dat het voor iedereen een slopende wedstrijd is geweest en ook voor mij.”

“Het is echt een slijtageslag geweest”, legt Eekhoff, die als eenling koerste namens Team Sunweb, uit. “Ik koerste actief en heb veel meegezeten. Ik wist uiteindelijk weg te rijden met Eenkhoorn achter Van der Poel. Hier op de kasseien reed ik mijn tempo omhoog en was ik ineens weg. Daarna was het nog drie rondes volle bak naar de finish. Ik ben gesloopt.”

Eerder in de koers liet Eekhoff zich ook al aanvallend zien. “Ik wilde in de wedstrijd zitten”, zegt hij. “Na de eerste ronde had ik materiaalpech, maar het was achterin ook heel zwaar. Ik voelde me heel goed en wist op een gegeven moment alleen weg te rijden. Ik hoopte toen dat een groepje de sprong nog maakte en dat was uiteindelijk geval. Die aanval kostte wat energie, maar ik had nog zat over.”

Eekhoff in de strijd om het zilver – foto: Cor Vos

‘Verrast door de aanval van Mathieu’
Voor de 22-jarige neoprof was een tweede plek vervolgens het hoogst haalbare, oordeelt hij. “Het is altijd achteraf kijken… Jumbo-Visma was heel goed vertegenwoordigd en ik werd verrast door de aanval van Mathieu. Toen kwam ik te ver en heb ik zitten pokeren, maar de renners van Jumbo-Visma reden het niet dicht.”

Net als Van der Poel vindt Eekhoff het NK-parcours rondom de VAM-berg niet geschikt voor een eventueel WK, waar wel aan gedacht wordt. “Het is echt te smal om hier een groot peloton over te sturen”, vindt hij. “Dat zou zonde van de koers zijn. Met een mooie aanloop kan je hier een heel mooie finish hebben, maar de hele koers hier rijden is niet mooi. Voor het NK was het redelijk te doen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 23 augustus 2020 om 18:38

Geweldig gereden, leuk joch. Hopen dat hij zijn droom om een sterke klassiekerrenner te worden waarmaakt.

Franco Ballerini 23 augustus 2020 om 18:47

Inderdaad een leuke vent en een prachtige prestatie vandaag. Maar laten we hem niet overschatten. Vorige week werd hij in Dwars door het Hageland redelijk zoek gereden door de (voor mij dan) onbekende Rickaert. Niet alleen in de laatste kilometers maar ook onderweg al.

Kelder is de Man 23 augustus 2020 om 18:51

Soms word ik om 6 uur sochtends wakker, de andere om 9. De ene dag is de andere niet

Wheely 23 augustus 2020 om 20:30

@Franco
Op het WK voor beloften heeft hij vorig jaar toch zeker wel indruk gemaakt. Deze gast heeft wel talent hoor.

FritsvanHoefelen 23 augustus 2020 om 19:11

Mooi getoond.
En er voor gezorgd dat Sunweb toch nog met alle renners op het podium is gekomen.

Hollow Knight 23 augustus 2020 om 20:21

Kan wel een topper worden op termijn. Toch alweer zijn tweede podium dit jaar.

nyons 23 augustus 2020 om 20:23

Klasse gereden. Hier geniet je van.

horsm 23 augustus 2020 om 21:43

@ballerini, hij werd toen toch 2de? Niets om je voor te schamen als eerstejaars prof.

Franco Ballerini 23 augustus 2020 om 22:18

Zeker niet, en ik betwist ook niet dat het een groot talent is, maar ik had verwacht dat hij vorige week Rikaert erop zou leggen.

Kannibaal van Schepdaal 23 augustus 2020 om 23:42

Een neoprof die meteen zo’n resultaten laat optekenen in eendagskoersen, dat is gewoon prima. Hij kan er toch niet aan doen dat jouw verwachtingen te hoog zijn?

Headlines

Materiaalzone

Populair