Nils Eekhoff langer uit roulatie door hersenschudding: “Geduld hebben”

vrijdag 25 maart 2022 om 08:26
Nils Eekhoff langer uit roulatie door hersenschudding: “Geduld hebben”

foto: Cor Vos

Nils Eekhoff lijkt een groot deel van het klassieke voorjaar te moeten missen. De 24-jarige Nederlander, die bij Team DSM een belangrijke rol had in de voorjaarsploeg, staat door een hersenschudding langs de kant. En voorlopig keert hij niet terug. “Ik moet meer geduld hebben”, vertelt hij.

“Het zijn zware tijden”, schrijft Eekhoff op sociale media. “Ik ben hard gevallen in de tweede etappe van Parijs-Nice, waardoor ik een hersenschudding heb opgelopen. Op dit moment duurt het herstel langer dan ik had gehoopt. Ik moet meer geduld hebben, omdat ik nog steeds klachten heb bij hoge intensiteit.”

Onder meer Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan nog op zijn voorlopige programma, maar het is dus hoogst onzeker of Eekhoff die gaat kunnen rijden. “Het is pijnlijk om te moeten kijken naar alle mooie wedstrijden die ik zelf moet missen. Maar ik zal terugkomen”, houdt hij de moed erin.

Eekhoff heeft dit seizoen nog maar drie wedstrijddagen achter zijn naam staan. De Omloop Het Nieuwsblad moest hij missen na een, achteraf gebleken, vals-positieve coronatest. Een dag later mocht hij wel starten in Kuurne-Brussel-Kuurne en werd hij zestiende. Parijs-Nice opende hij met een veertiende plek, maar op de tweede dag ging hij dus hard onderuit.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nils (@nilseekhoff)

Dit artikel delen:

3 Reacties

platteprijs 25 maart 2022 om 08:40

Vanaf dat een chauvinistische UCI-jury hem onterecht de wereldtitel afnam, heeft Eekhoff relatief veel pech gekend. Volgens mij heeft hij de potentie een goede klassieke renner te worden, maar als de pech zo aanhoudt krijgt hij niet de kans dit te bewijzen.

0
Scott Sunderland 25 maart 2022 om 09:48

Hoe moeilijk het ook is voor deze jongen vanwege zijn enthousiasme, maar rust nemen is cruciaal hier. En gelukkig gebeurt dat kennelijk ook. Wielrenners moet je vaker afremmen bij medische problemen dan aansporen.

0
Wildebert 25 maart 2022 om 10:44

Mooi dat Nils er al weer veel zin in heeft. Nog beter dat hij eerst tijd investeert om goed te herstellen. Zie veel potentie in deze hardrijdende klasbak in spé.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone