Goed nieuws voor Niki Terpstra: renner mag ziekenhuis verlaten

zondag 21 juni 2020 om 11:19
Goed nieuws voor Niki Terpstra: renner mag ziekenhuis verlaten

foto: Cor Vos (archief)

Niki Terpstra kwam afgelopen dinsdag zwaar ten val tijdens een trainingsritje, maar mag vandaag alweer het ziekenhuis verlaten. “Het herstel gaat beter dan verwacht”, zo laat zijn vrouw Ramona weten aan De Telegraaf.

Terpstra kwam ten val op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad en werd in allerijl naar het ziekenhuis vervoerd. De klassiekerspecialist van Total Direct Energie liep een klaplong, een hersenschudding, enkele gebroken ribben en een gebroken sleutelbeen op.

Terpstra lag aanvankelijk op de intensive care, maar werd woensdag overgebracht naar een gewone afdeling van het VU medisch centrum in Amsterdam. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zal zo’n drie maanden moeten herstellen, zo verwacht Total Direct Energie.

De 36-jarige Terpstra kan nu thuis beginnen aan zijn revalidatie. Het is afwachten wanneer de Nederlander weer in actie kan komen namens zijn Franse werkgever. En of hij nog in topvorm kan deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen (18 oktober) en Parijs-Roubaix (25 oktober).

Dit artikel delen:

4 Reacties

HSV 21 juni 2020 om 13:10

Ik zou graag zien dat het hem lukt om op tijd terug te komen maar kan het me tegelijk niet voorstellen.

HSV 21 juni 2020 om 13:10

Ik zou graag zien dat het hem lukt om op tijd terug te komen maar kan het me tegelijk niet voorstellen.

Al Phila 21 juni 2020 om 13:39

Nooit een fan geweest van Terpstra, maar dit wens je niemand toe: eerst zijn KOM op het Kopje van Bloemendaal kwijtgeraakt en daarna in volle training (waarschijnlijk om het weer terug te pakken) een zeer zwaar ongeval. Gelukkig droeg hij een helm, en kan hij vandaag, op vaderdag, weer beginnen aan zijn herstel.

KnightBiker 21 juni 2020 om 16:45

Tuurlijk kom Terpstra terug, vorig jaar was hij einde seizoen ook weer op niveau. Hopenlijk lukt hem dat dit jaar weer. Dikke vette wortel ter motivatie: Parijs Roubaix moet nog gereden worden!

Headlines

Materiaalzone

Populair