Niki Terpstra kent zijn doelen: “Tour de France, Vlaanderen en Roubaix”

woensdag 20 mei 2020 om 18:08
Niki Terpstra kent zijn doelen: “Tour de France, Vlaanderen en Roubaix”

foto: Cor Vos

Nu de UCI-kalender bekend is, heeft ook Niki Terpstra zich nieuwe doelen kunnen stellen voor het tweede deel van het seizoen. De klassiekerspecialist van Total Direct Energie richt zijn pijlen op de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Terpstra was blij verrast bij het zien van de nieuwe UCI-kalender, vertelt hij in een video-interview met Shimano. “Het is fijn dat we nu een nieuw doel hebben om naar toe te werken. Uiteindelijk is het nog niet zeker welke koersen we precies krijgen, maar als ik de kalender bekijk is die me op het lijf geschreven. Mijn doelen zijn wellicht de Tour de France en natuurlijk de klassiekers. Ik denk dat ik in deze twee maanden een druk, maar evenwichtig programma kan samenstellen.”

Flinke puzzel
Omdat gisteren pas de data van de ProSeries zijn bekendgemaakt, weet de Total Direct Energie-renner nog niet hoe zijn wedstrijdprogramma er precies gaat uitzien. Wel heeft hij de grote lijnen helder voor zichzelf, vertelt hij. “Het is een flinke puzzel, ook voor de ploeg. Maar ik heb mijn programma grotendeels in mijn hoofd zitten. Ik ga het bespreken met het team en dan zie ik wel wat eruit rolt.”

Zijn hoofddoel is in ieder geval de klassiekers. “Absoluut. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix zijn de grootste doelen. Het WK is normaal gesproken in Zwitserland, maar dat is nu onduidelijk geworden. Dus misschien rolt daar nog een leuke verrassing uit. Voor nu zijn het de klassiekers, de BinckBank Tour en de Tour de France.” Of er ook ruimte is voor een optreden tijdens de Amstel Gold Race is twijfelachtig.

Amstel Gold Race
“De Amstel Gold Race is een geweldige wedstrijd en ik denk dat als ik me goed zou voorbereiden, ik er mooie dingen kan laten zien. Maar ze staat voor mij niet op de goede plek op de kalender. Normaal gesproken is de koers een week ná Parijs-Roubaix en omdat mijn focus zo erg op de Vlaamse klassiekers ligt, ben ik tegen de tijd van de Gold Race helemaal leeg. Nu is het de dag vóór Gent-Wevelgem. Ik ga zien wat ik kan doen, maar de kalender maakt het lastig.”

Voorlopig programma Niki Terpstra
flag-fr Tour de France (29 augustus-20 september)
flag-nlflag-be BinckBank Tour (29 september-3 oktober)
flag-be Ronde van Vlaanderen (18 oktober)
flag-fr Parijs-Roubaix (25 oktober)

Dit artikel delen:

8 Reacties

Titaantje 20 mei 2020 om 19:20

Terpstra heeft het zelf ooit al gezegd, en het is heel erg waar: in de Tour heeft hij niks te zoeken. Begrijpelijk dat hij voor de sponsorbelangen in de Tour moet opdraven, en hij zal het niet erg vinden, maar er valt daar voor hem weinig te halen.

Programma verder begrijpelijk, veel mannen van het Vlaamse werk zullen iets vergelijkbaars doen.

Martino87 20 mei 2020 om 20:34

Tegelijkertijd heeft hij ook gezegd bij QS weg te gaan, omdat hij juist eens een etappe in de tour zou willen winnen.

ervee 20 mei 2020 om 21:54

@ Titaanje: Volgens mij heeft Terpstra dat toen gezegd omdat hij bij Quick Step altijd moest knechten in de Tour. Direct Energie is een leuke vrijbuitersploeg waarbij hij volop voor eigen kansen kan gaan in de Tour voor een etappe. Dat is ook datgene wat er nog ontbreekt op zijn erelijst zegt hijzelf.

Derierre de la course 20 mei 2020 om 21:59

Precies, hij ziet een touretappe nog als een gemis op zijn palmares. Haat-liefde verhouding.

Samlambeej 20 mei 2020 om 22:42

Meeste van die lange jongens zijn te zwaar en niet explosief genoeg voor overgangsritten en op vlakke ritten is het sprinten geblazen voorafgegaan door hypercontrole waarin ze nooit een type Terpstra + nog één half sterke renner laten gaan.

Romāns Vainšteins 21 mei 2020 om 07:49

Het is heel jammer dat het zo moeilijk is mooie etappes voor rouleurs te ontwerpen van het soort dat Terpstra is. Van mij mogen ze meer ‘Vlaams’ / klassiek met moeilijke wegen in lange etappes in elke ronde opnemen. Niet alleen om die jongens meer kansen op een zege te geven maar ook de AK favorieten aan wat extra uitdAging te onderwerpen. 3-4 van zulke ritten per ronde geen enkel probleem. Ook qua kijkplezier en hen naar de uitzending lokken een goed idee, dan gaat er maar eens eentje extra de berm in over een rare steen.

Samlambeej 21 mei 2020 om 11:56

Glooiend maar niet te zwaar. Door smalle straatjes en kleine dorpen is het peloton in het nadeel. Hebben ze van beide genoeg in FR.

Paul Bus 21 mei 2020 om 14:55

Het moest verplicht zijn ouderwets rommelig parcours en dan ook nog eens geen oortjes,dan zouden de Terpstra’s van Avermaets en Gilberts van de wereld hun hart kunnen ophalen.

Headlines

Materiaalzone

Populair