Nieuwe klap voor het Duitse wielrennen?

dinsdag 8 december 2009 om 15:15

Het Duitse wielrennen zit al enkele jaren in de hoek waar de klappen vallen. Na het afhaken van vele sponsors en het verdwijnen van enkele Duitse teams de afgelopen jaren, staat nu ook het voortbestaan op het spel van de grootste Duitse mannen- en de enige Duitse vrouwenploeg: Team Milram en Equipe Nürnberger Versicherung.

Nordmilch AG, producent van de zuivelproducten onder de naam Milram, haakt na 2010 af als sponsor van de enige Duitse ProTourploeg. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Sponsoring is een goede manier om meer naambekendheid te verweren, en dat doel hebben we nu bereikt”, klinkt het. Sponsoring voor Milram Continental Team zit er alvast niet meer in dit jaar.

Gerry van Gerwen, manager van Milram, heeft de zoektocht naar een nieuwe geldschieter al ingezet. “Details over de toekomst van het team worden bekend gemaakt op de tweede rustdag van de Ronde van Frankrijk. Ik spreek alle contacten aan die we hebben. Maar we zijn nog niet in paniek.”

Ernstiger is de situatie van Equipe Nürnberger Versicherung. De hoofdsponsor maakte deze zomer bekend dat er na 16 jaar een einde komt aan de samenwerking. Het team vond snel een nieuwe geldschieter, Skyter GmbH. Manager Herbert Oppelt bood meteen enkele rensters een contract aan, onder wie Olympisch kampioen Nicole Cooke.

Maar deze week raakte bekend dat Skyter zich uit het project zou terugtrekken. Meer nog, volgens de Nürnberger Nachrichten is er nooit sprake geweest van een contract. Het bedrijf kwam sinds juli met “soms obscure” redenen op de proppen op de ondertekening van het contract uit te stellen. Tot op heden is er nog steeds geen oplossing voor het probleem.

Een oplossing lijkt niet meteen in de maak, en Oppelt heeft de rensters al laten weten dat ze op zoek mogen gaan naar een nieuwe werkgever. “We hebben Columbia en Cervélo al gecontacteerd, maar zij hebben geen ruimte voor extra rensters”, klinkt het.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone