Nieuwe kans voor Cees Bol: “Finish van vandaag twee keer verkend”

Nieuwe kans voor Cees Bol: “Finish van vandaag twee keer verkend”
donderdag 1 juli 2021 om 06:56

Cees Bol kwam als zesde over de streep bij de eerste sprintrit in Fougères. “Zesde is mooi, maar niet top.” Die topnotering hoopt hij vandaag te verwezenlijken bij de tweede sprintkans in Châteauroux. Aan de voorbereiding zal het niet liggen. Op eigen initiatief verkende hij twee keer de aankomst.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“De eerste sprint ging eigenlijk best goed”, analyseert Bol zijn prestatie van afgelopen maandag. “Als ploeg hebben we het goed gedaan. Ik kon aangaan, maar viel wat stil. Je verliest dan meteen een paar plekken in de uitslag, dat is jammer. Maar we zitten vrij dicht bij iets moois. Zesde is mooi, maar niet top.”

Net als vorig jaar mikt Team DSM in de Tour de France op dagsucces. Vorig jaar resulteerde dat in drie ritzeges met Marc Hirschi (1x) en Søren Kragh Andersen (2x). Bol noteerde wel podiumplekken (derde in de openingsrit en tweede in rit 5), maar kwam voor de ritzege net tekort. Het doel deze Tour is die verlossende eerste Tourritzege veroveren.

Tweemaal verkend
De eerst volgende kans is vandaag in Châteauroux. Om niets aan het toeval over te laten, heeft de 25-jarige sprinter de aankomst van vandaag tweemaal verkend. “In mei ben ik met een aantal ploeggenoten op hoogtestage geweest in Andorra. Op de heenweg hadden we de overnachting in Châteauroux gepland. De volgende ochtend heb ik de finale van de rit tweemaal gefietst. Een aantal andere sprintritten hebben we met de auto verkend.”

De Noord-Hollander hoopt dat zijn vormpeil nog iets verbetert. Eind mei werd hij geveld door een virus (geen corona), waardoor hij een aantal dagen niet kon fietsen. “Aan het begin van deze Tour was het een beetje gissen naar mijn vorm. De weken ervoor waren echt niet goed, dat is pech. Ik ben niet in de vorm van mijn leven, maar als ik er zo door blijf komen dan wordt het misschien nog wel iets beter.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

krypton 1 juli 2021 om 07:37

Maar de benen zijn niet goed genoeg. De laatste keer zat hij ook prima geplaatst, maar de rest sprintte hem gewoon voorbij.

0
xistnc 1 juli 2021 om 07:56

In de eerste rit van Parijs-Nice kwam hij er ook niet aan te pas, waarna hij de tweede rit won.

0
Japsie 1 juli 2021 om 08:09

Cees Bol is een light variant van Kittel. Zoveel PK, maar niet die katachtige laatste 75 meter acceleratie. Hij valt alleen iets te snel stil, oogt net niet 100% deze Tour, wel zonde, want als sprinter uit de tweede lijn heb je dit jaar echt wel kansen. Merlier lijkt me wel de snelste, maar moet nog zien of die Parijs haalt.

0
Anders kijken 1 juli 2021 om 09:10

Twee keer verkend op eigen initiatief. Goed bezig.

0
dumoman 1 juli 2021 om 09:41

Dan zal ie ‘m wel winnen, tenzij iemand 3x heeft verkend natuurlijk….

0
Marik 1 juli 2021 om 09:15

Cees is geen veelwinnaar, zoveel is duidelijk. Wat wel gaat gebeuren is dat Cees er in een etappe opeens staat en dan valt alles goed. Die pakt sowieso 1 etappe deze Tour.

0
notriple 1 juli 2021 om 12:12

Beste Cees ik gun je het van harte.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone