Nieuwe finale voor Eschborn-Frankfurt

woensdag 20 februari 2019 om 12:41
Nieuwe finale voor Eschborn-Frankfurt

De kopgroep in de editie van 2018. foto: Cor Vos

De Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt krijgt een nieuwe finale. Op 1 mei 2019 moeten sprinters en aanvallers weer de strijd met elkaar aan gaan. De wedstrijd in de UCI WorldTour zal voor het eerst sinds 2007 weer uitgezonden worden door de ARD.

Vorig jaar werd een lus ontworpen om de wedstrijd tot het eind toe meer spannend te houden. Resultaat was dat er veel aanvallen waren, maar dat uiteindelijk Alexander Kristoff de wedstrijd naar zijn hand zette. De lus van vorig jaar wordt dit keer in een andere volgorde gereden. Eerst doet het peloton de Feldberg (11 km aan 4.8%) aan, dan rijden de renners vier keer over de Mammolshainer hill (2,3 km aan 8.2%), twee keer over de Ruppertshain ascent (1,3 km aan 8.6%) en tot slot één keer over de Billtalhöhe (2,6 km aan 6.2%).

De beslissing zal vallen in de laatste rondes door het centrum van Frankfurt, waarin de renners de rivier de Main zullen oversteken met de skyline van de stad in zicht. De laatste bocht ligt nu op zo’n 500 meter voor de finish. Het nieuwe finaleparcours in Frankfurt is in totaal 6,5 kilometer lang en wordt twee-en-een-half keer gereden.

Uitzending ARD
De koers zal voor het eerst sinds 2007 weer uitgezonden door de landelijke omroep ARD. “Het besluit om de wedstrijd weer uit te zenden past bij het succes dat deze wedstrijd doormaakt”, vertelt Claude Rach van organisator ASO trots.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Dolledriesoldebroek 20 februari 2019 om 12:49

Ik ben voor meer duitse koersen, hopen dat de publieke belangstelling daar weer iets word opgekrikt na de zwarte sinkewitz periode

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair