Niermann: “Onder deze omstandigheden heeft Kruijswijk super gereden”

vrijdag 19 juli 2019 om 18:08
Niermann: “Onder deze omstandigheden heeft Kruijswijk super gereden”

foto: Cor Vos

Steven Kruijswijk zat naar de tv te kijken toen ploeggenoot Wout van Aert zwaar ten val kwam. Ploegleider Grischa Niermann probeerde de kopman daarna zoveel mogelijk af te schermen van wat met Van Aert gebeurd was, zegt hij na afloop tegen onder andere WielerFlits. Kruijswijk werd uiteindelijk zesde, waardoor hij opschuift naar de derde plek in het klassement.


“We moesten Steven geconcentreerd houden. Onder deze omstandigheden heeft hij een super tijdrit gereden”, aldus Niermann. “Hij was heel erg sterk en heeft geen overbodige risico’s genomen.”

‘Geen goede dag voor ons’
“We hopen allemaal dat Wout oke is, maar de Tour gaat verder”, vervolgt de ploegleider. “We keken tv op dat moment, toen zag Steven dat. Dat zag er niet goed uit. We zitten wel met hem in het hoofd, maar ik heb mij op Steven geconcentreerd. Het is geen goede dag voor ons, maar Stevie heeft wel kunnen doen wat hij moest doen. Helemaal afschermen is onmogelijk, maar zover dat gaat hebben we dat gedaan.”

“Wout is een super sterke en belangrijke pion, dat heeft hij bewezen de laatste weken. We moeten met zeven verder en dat gaat ook lukken, maar we gaan hem wel missen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 19 juli 2019 om 18:13

Heftig

kelderfan 19 juli 2019 om 18:16

Helemaal gelijk. Dat Steven Kruijswijk dan nog zo’n tijdrit kan neerzetten is bewonderingswaardig. Go Stevie en wordt snel weer ok Wout Van Aert.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair