Niels Albert ziet topjaar bekroond met Vlaamse Reus

vrijdag 4 december 2009 om 18:23

Niels Albert heeft van de Vlaamse Bond van Beroepsjournalisten de Vlaamse Reus gekregen. De wereldkampioen in het veldrijden kreeg meer stemmen achter zijn naam dan tennissters Kim Clijsters en Yanina Wickmayer.

In de uitslag haalt Albert met 555 punten precies 200 punten meer dan Clijsters en zelfs ruim 300 meer dan Wickmayer. In de top-vijftien zijn verder nog Sven Nys (4e), Tom Boonen (7e) en Stijn Devolder (15e) terug te vinden.

“Het is plezant dat de journalisten mij boven Clijsters hebben verkozen. Dat is een mooie erkenning. Veldrijden wordt steeds meer als een echte sport beschouwd”, zegt Albert aan Sporza. “Normaal geef ik mijn wielertrofeeën altijd weg aan kinderen en vrienden, maar echt belangrijke trofeeën, zoals deze krijgen een mooie plek. Deze komt in de inkomhal van mijn nieuwe huis.”

Albert is de derde wielrenner op de erelijst van de Vlaamse Reus, die sinds 1992 uitgereikt wordt. Hij is wel pas de eerste veldrijder. “Dat is mooi meegenomen. Sven Nys had in zijn topjaren altijd iemand anders die er boven uitstak. Hiermee ben ik hem toch voor”, grapt hij.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair