Nick Nuyens tekent bij Garmin-Sharp

zaterdag 6 oktober 2012 om 17:27

Nick Nuyens

foto: Sirotti

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het dan ook echt officieel. Nick Nuyens rijdt volgend seizoen voor Garmin-Sharp. De Belgische klassiekerspecialist verruilt Saxo Bank-Tinkoff Bank voor de ploeg van Jonathan Vaughters. Hij heeft een contract voor twee jaar getekend bij de Amerikaanse formatie.

“Ik ben heel blij met deze overgang,” vertelt Nuyens tegen Sporza. “Ik heb altijd al veel bewondering gehad voor Garmin. Deze ploeg is goed gestructureerd, de sfeer in het team is uitstekend en er is een goeie mix tussen jeugd en ervaring. Garmin heeft een heel sterke ploeg en ik kijk er naar uit om daar bij te horen.”

Ook manager Jonathan Vaughters toont zich tevreden met zijn nieuwe aanwinst: “Nick is een klasbak. We wilden onze ploeg voor de klassiekers versterken en in dat opzicht is hij uiteraard een enorme aanwinst. Zijn talent en ervaring zal van onschatbare waarde zijn in die koersen. We kijken met zijn allen uit naar het nieuwe seizoen.”

Nuyens moet bij Garmin-Sharp de opvolger worden van de vertrekkende Sep Vanmarcke. De 32-jarige coureur reed in 2009 en 2010 voor Rabobank. Een jaar later behaalde hij onder Bjarne Riis zijn grootste overwinning uit zijn loopbaan. De Belg schreef toen namelijk de Ronde van Vlaanderen op zijn erelijst.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair