Niccolò Bonifazio completeert hattrick in La Tropicale Amissa Bongo

vrijdag 25 januari 2019 om 15:40
Niccolò Bonifazio completeert hattrick in La Tropicale Amissa Bongo

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Niccolò Bonifazio heeft zijn derde dagsucces te pakken in de Gabonese rittenkoers La Tropicale Amissa Bongo. In de vijfde etappe klopte de Italiaan, die deze winter overstapte van Bahrain Merida naar Direct Energie, Youcef Reguigui in de sprint. Lorrenzo Manzin, gisteren nog ritwinnaar, eindigde ditmaal derde. Bonifazio blijft tevens leider.

Bonifazio heeft de start bij zijn nieuwe ploeg niet gemist. Nadat hij de eerste twee etappes van La Tropicale Amissa Bongo, ook wel de Ronde van Gabon genoemd, op zijn naam schreef, eindigde hij ook in de derde en vierde rit in de top-3. De vijfde rit, met aankomst in buurland Equatoriaal Guinea, was opnieuw een prooi voor de Italiaanse sprinter.

La Tropicale Amissa Bongo duurt nog tot en met zondag.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Quintenri 25 januari 2019 om 15:49

Hup, weer komt Greipel er niet aan te pas. Heeft al 5 etappes lang moeite met top 5 te sprinten in de Ronde van Gabon, maar wil wel scoren in de Tour op de Champs-Elysées… Dat wordt moeilijk vrees ik!

Merlinappa 25 januari 2019 om 16:05

Het is januari joh.. als je nu al in vorm zou moeten zijn voor de Tour doe je iets goed fout.

Quintenri 25 januari 2019 om 16:22

Daar gaat het niet om. Het gaat om het feit dat hij en zijn ploeg op voorhand roepen dat ze wat ritjes willen komen meepikken in Afrika om de moraal op te krikken. Wanneer dat dan niet lukt, maar je verzorger wel in de media roept dat je wel een ritje in de Tour zal winnen, is dat niet echt geloofwaardig he? Of wel?

josi 25 januari 2019 om 16:23

@Merlinappa, Zelfs als hij niet op topniveau zou zijn, zou Greipel dit soort jongens eigenlijk 9 van de 10 keer moeten kunnen kloppen. Ik neem ook aan dat dit wel het idee zal zijn geweest bij het deelnemen aan dit rondje. Wat oefenen met de sprinttrein en enkele zeges boeken voor het zelfvertrouwen. Het zal ongetwijfeld verderop in het seizoen wel beter gaan en hij zal vast nog wel het nodige kunnen winnen, maar een goed voorteken voor de echte topkoersen lijkt het me niet. Zeker omdat hij het nu met een sprinttrein moet doen die een paar klassen minder is dan in zijn Lotto-tijd.

Greg4ever 25 januari 2019 om 16:27

Dit soort jongens wel even kloppen?

Bonifazio is de laatste 2 jaar gestagneerd in zijn ontwikkeling, maar heeft absoluut potentie om ook in grote wedstrijden als bijv. Milaan San Remo heel kort te eindigen. De Poggio is alvast zijn 'thuis' heuvel…

Maw onderschat m svp niet…

Mwielerfan 26 januari 2019 om 21:07

Daarom is greipel elke keer tweede achter bonifazio zeker

HSV 25 januari 2019 om 16:08

Direct Energie begint lekker aan het seizoen zo. Met goede moraal de klassiekers in.

Wheely 25 januari 2019 om 16:37

Mooi resultaat voor de ploeg van Niki! Die komen er wel.

Benieuwd hoeveelste Biniyam is geworden en wat die allemaal is tegengekomen vandaag.

Bikeage 25 januari 2019 om 21:21

5e, plekje voor Dreetje Greipel. Ik hoorde dat Evenepoel de wind uit de banden had gelaten van Biniyam, dus knap dat ie gewoon top 5 reed!

bart12 25 januari 2019 om 20:15

Het excuus Greipel is in opbouw gaat natuurijk niet echt op.. het is niet alsof die hem hier kloppen hiernaartoe hebben gepiekt. Op de jonge eritreer misschien na

Headlines

Materiaalzone

Populair