Nibali zoekt niet naar excuses na tegenvallende Luik: “Goede gevoel ontbrak”

Door , maandag 23 april 2018 om 16:42
Nibali zoekt niet naar excuses na tegenvallende Luik: “Goede gevoel ontbrak”

foto: Sirotti

Een renner waarvan veel werd verwacht voor aanvang van Luik-Bastenaken-Luik, was Vincenzo Nibali. De Italiaan was erop gebrand om zijn tweede plaats van 2012 weg te spoelen, maar kwam er in de finale niet aan te pas. Na als 32e te zijn binnengerold – op ruim drie minuten van winnaar Bob Jungels – zocht de kopman van Bahrain Merida na afloop niet naar excuses. “Ik kon vandaag gewoon niet beter”, aldus de klimmer tegenover La Gazzetta Dello Sport.

Al vrij vroeg in de finale voelde Nibali hoe laat het was. “Ik voelde me op de Col de la Redoute al niet super meer, en gaf daarom carte blanche aan Enrico (Gasparotto). Ik geloof dat je op zulke momenten eerlijk moet zijn, en een stap achteruit moet doen om anderen de kans te geven om te schitteren. Je maakt als renner dagen mee waarop je geen macht hebt. Ik zoek daarom ook niet naar excuses, het ontbrak me gewoon aan dat beetje extra. Ik ben uiteindelijk ook maar een mens”, relativeert Lo Squalo zijn mindere prestatie.

Ondanks deze bittere pil kijkt de Italiaan tevreden terug op zijn eerste seizoenshelft, met als hoogtepunt zijn winst in Milaan-San Remo. “Uiteraard ben ik teleurgesteld om Luik, maar ik kijk terug op een prachtige overwinning in San Remo. Ik ben ook niet ontevreden over mijn Ardennenpassage, ook al ontbrak het aan resultaten.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Jean Dumas 23 april 2018 om 17:06

Het lijkt wel of renners langere pieken inplannen, maar over het algemeen blijkt de vormcurve licht negatief (zie ook Valverde en Benoot). Sagan heeft het slim aangepakt, hij heeft net als Feyenoord precies die prijzen gepakt die verwacht mochten worden en later gepiekt.

hardfietser 23 april 2018 om 17:06

Je had mij ook wel even kunnen appen Vincenzo dan had ik je alsnog uit mijn ploegje gehaald en Gaspaatje erin gegooid. Maar ja je zag me weer eens niet staan. Nu dan maar in de Giro vlammen!

Romāns Vainšteins 23 april 2018 om 17:46

Dat moet dan wel met vrouwen en drugs zijn want qua wielrennen doet ie de tour geloof ik.

ikbenprocycling 23 april 2018 om 17:59

Net een mens(enhaai) die Nibbels , soms een killer andere keer alleen wat knabbelen

josi 23 april 2018 om 19:25

@hardfietser, Heeft Vincenzo je ook al geen appje gestuurd dat hij de Giro niet rijdt?

hardfietser 23 april 2018 om 21:07

Tja daar heb je gelijk in beste Josi. Die dekselse Nibali heeft mij weer voor de gek gehouden. Dat bedoel ik, die gast is niet te vertrouwen!

Mwielerfan 23 april 2018 om 22:42

Je mag niet meer appen op de fiets toch?

WCEendT 24 april 2018 om 01:10

Wel als je hands-free fietst dacht ik.

Headlines

Materiaalzone

Populair