Nibali verwacht Giro d’Italia in 2015 over te slaan
dinsdag 11 november 2014 om 18:41

Nibali verwacht Giro d’Italia in 2015 over te slaan

Vincenzo Nibali

foto: Sirotti

Vincenzo Nibali verwacht dat hij volgend jaar de Giro d’Italia overslaat. Dat zegt de winnaar van de Tour de France in een interview met Cyclingnews. “Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik deel ga nemen aan de Giro”, vertelt de Italiaan. “Wanneer ik moet, dan zal ik daar rijden. Maar wanneer ik start, dan ga ik voor de eindoverwinning,” aldus Nibali, die La Corsa Rosa in 2013 wist te winnen.

De voorbije weken werd er gesproken over een scenario waarbij Nibali de Giro rijdt in dienst van zijn landgenoot Fabio Aru. De talentvolle Aru eindigde dit jaar nog als derde in het eindklassement. Eerder liet Nibali weten dat hij dit plan zag zitten. Hij lijkt hier nu op terug te komen. “De kwaliteiten van Aru passen beter bij de Giro. De ploeg wil dat hij de Giro gaat rijden en dat ik naar de Tour ga. Ik begrijp deze keuze,” aldus Nibali.

Het aantal kilometers tegen de klok is een belangrijke factor geweest in zijn keuze voor de Tour. “Er zit een tijdrit van zestig kilometer in de Giro. Ik vind dat een rare keuze,” geeft hij toe. “De route van de Tour bevalt me. Er zitten nog minder tijdritkilometers in dan vorig jaar. Meer had ik mij niet kunnen wensen. Het parcours is wellicht van doorslaggevend belang geweest in de keuze om in 2015 weer voor de Tour te gaan,” legt hij uit.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast