Nibali na mindere dag: “Ik voelde het al bij de start”
foto: Cor Vos
donderdag 30 mei 2019 om 14:24

Nibali na mindere dag: “Ik voelde het al bij de start”

Vincenzo Nibali wist op de gevreesde Mortirolo rozetruidrager Richard Carapaz nog onder druk te zetten, maar onderweg naar Anterselva was het de Italiaan die in het defensief moest. De Italiaan verloor uiteindelijk zeven seconden op zijn grote rivaal. “Gelukkig wisten we de schade te beperken”, zo vertelt Nibali.

Het was een vreemd beeld in de slotfase van de zeventiende etappe: Vincenzo Nibali die niet reageerde op een aanval van leider Carapaz. De kopman van Bahrain Merida bleef zitten bij zijn ploeggenoot Domenico Pozzovivo, Primož Roglič en Bauke Mollema. “Ik had gewoon een slechte dag”, is Nibali duidelijk.

De Italiaan verloor uiteindelijk slechts zeven seconden op Carapaz, maar die laatste wist wel een mentale tik uit te delen. “Ik voelde al bij de start dat ik geen geweldige benen had. Gelukkig wisten we de schade te beperken. Ik ben uiteindelijk ook maar een mens”, zo tekent La Gazzetta dello Sport op uit de mond van Nibali.

Incident 
De 34-jarige Siciliaan zal in de aankomende etappes twee minuten moeten pakken op Carapaz, wil hij de Giro d’Italia nog winnen. “Mijn Giro is zeker nog niet voorbij”, blijft hij strijdbaar. Zijn coach Paolo Slongo vult aan. “De vorm van Vincenzo is zeker niet aan het dalen. We denken dat het een incident was. Iedereen is vermoeid.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
30 mei 2019 15:04
Daarom moet een GT drie weken blijven duren, het omgaan met (fysieke en mentale) vermoeidheid kan zo van beslissende betekenis zijn.
30 mei 2019 15:58
Zo is dat @Jacco van Stierop!
30 mei 2019 16:07
Ik vraag me alleen af waar die mentale tik uit bestaat. Misschien om zijn eigen oren ??

Reacties zijn gesloten.