Nibali: “Ik heb geen spijt van mijn Giro”

zondag 2 juni 2019 om 18:33
Nibali: “Ik heb geen spijt van mijn Giro”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali heeft geen spijt van zijn manier van rijden in de Giro d’Italia. De Italiaanse kopman van Bahrain Merida sloot de ronde uiteindelijk af als tweede, ruim een minuut achter winnaar Richard Carapaz. “Ik heb geen spijt, want ik denk dat ik een goede Giro heb gereden”, zegt Nibali tegen La Gazzetta.


“Het was heel moeilijk, maar ik heb gevochten. Ik trof een aantal geweldige rivalen onderweg, dus het was niet makkelijk om de overwinning te behalen”, vertelt Nibali. “Carapaz heeft laten zien dat hij in uitstekende vorm was en dat hij sterk was met Movistar. Hij heeft niets gestolen, integendeel. Hij was erg sterk.”

Nibali kreeg vorig jaar in de Tour de France met tegenslag te maken. Hij brak een rugwervel en moest lang herstellen. “Het was een moeilijke periode na die val, maar de pijn is langzaam weggegaan”, aldus de Haai van Messina. Over 34 dagen staat hij weer aan de start in de Tour. “Maar ik denk niet dat ik voor het klassement ga. Dat is niet makkelijk. We kijken nog naar de aanpak en hoe mijn lichaam zal reageren.”

Dit artikel delen:

53 Reacties

Sephiroth 2 juni 2019 om 18:36

Oftewel hij kon niet beter toen Carapaz wegreed en zijn gepoker met Roglic was eigenlijk op zijn limiet zitten?

Aantrekkelijk rijden was wat je deed maar deze Giro heeft hij toch echt weggegooid door het linkeballen met Roglic.

btw: Wat betekent gevoncen in deze zin: “Het was heel moeilijk, maar ik heb gevoncen.”??

Wheely 2 juni 2019 om 18:40

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Brabander 2 juni 2019 om 18:42

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

Jacco van Stierop 2 juni 2019 om 18:45

Schitterende renner, samen met Carapaz het meest kleur gegeven aan de bergritten. Levert altijd strijd maar Carapaz was sterker en Movistar was net iets beter dan Bahrein, maar hij heeft gedaan wat hij kon. Altijd een genot voor de liefhebber hem te zien rijden.

Romāns Vainšteins 2 juni 2019 om 19:04

Eens.

Je moet als wielrenner ook wel eens durven gokken om een grote ronde te winnen en ditmaal ging het fout, Carapaz blijkt een extra stap gemaakt te hebben die Nibali niet juist heeft ingescaht. Daar gaat veel om gehaha’d worden in deze draad maar neemt niks weg van het feit dat voor de zoveelste x bij de strijders om een grote ronde zat.

En dan nog is het inmiddels duidelijk dat Roglic en Nibali elkaar niet liggen maar in plaats van partij kiezen denk ik dat het beter is om dit als een gezond stukje menselijkheid te zien > je kan niet met iedereen vriendjes zijn.

kielabokki 2 juni 2019 om 19:13

Je kunt er met bravoure overheen lullen of je kunt feitelijk vaststellen dat niet Roglic maar Nibali Girowinst vergooid heeft met de wedstrijdjes ver pissen die hij met Roglic uitvocht.

Romāns Vainšteins 2 juni 2019 om 19:25

Dat is waar gebleken maar wel lekker makkelijk achteraf, wij hadden hier en masse ook Carapaz niet als zodanig zien aankomen en eerder verwacht dat hij ergens af zou haken. En dat Nibali en Roglic geen matties lijken kan ook met andere dingen dan die stare-down te maken hebben.

kielabokki 2 juni 2019 om 19:39

Het ego van Nibali is inmiddels zo groot dat het hem in de weg staat. Onprofessioneel.

jan jansen 2 juni 2019 om 20:28

Het is niet de eerste keer dat Nibali zoiets doet. In de Giro die Dumoulin heeft gewonnen was hij ook zo bezig.
Natuurlijk gaat hij niet zeggen; “ik ben een eikel en eigenwijs, daarom heb ik de Giro verloren”

Jacco van Stierop 2 juni 2019 om 20:29

Je sluit vriendschappen en vervolgens probeer je elkaar te naaien, dat is koersen. Roglic snapt dat nog niet helemaal. Hij zat door de tijdritten in een zetel voor roze. Als er dan een gevaarlijke klant wegrijdt, dan sta je op en sluit vriendschap met je concurrent. Nee, Roglic doet, slechts onder grote druk en met flinke tegenzin, wat halfzachte beurtjes op kop. Ja, dan zijn de rapen gaar natuurlijk, want je gaat met iemand zijn ballen spelen en helemaal met Nibali is het dan slecht kersen eten. En hij krijgt het deksel op de neus, verliest in 4 opeenvolgende ritten een dikke 5,5 minuut.
Roglic is een uitstekende atleet, maar nog te weinig een wielrenner. Tuurlijk, hij had een zwakke ploeg, maar hij was beresterk die eerste 10 dagen. Als hij bij de grote jongens wil horen dan moet hij zich tonen en niet zichzelf wegsteken. Daar zitten risico’s aan vast maar je verkrijgt wel respect bij je tegenstanders. Dat doe je niet met winst boeken in de tijdrit en vervolgens achteroverleunen. Dumoulin heeft dat wel goed begrepen.
In de volgende grote ronde die Roglic rijdt hoop ik hem initiatiefrijker te zien koersen, want het is natuurlijk wel een klasbak.

Tuubke 2 juni 2019 om 21:05

Dat ben ik wel met je eens Jacco: Roglic moet sympathie verdienen door intitiatief te nemen. Dumoulin deed dat ook lang verkeerd: die zat dan gebaartjes te maken dat anderen moesten meedraaien. Dan weet je zeker dat ze dat niet gaan doen, maar puberaal gaan denken: ‘Jij bent hier de favoriet, knap het lekker zelf op’. Is dat er bij Dumoulin nu eigenlijk wel helemaal uit? Volgens mij zit hij nog steeds wel eens te snel rechtop om te kijken of anderen wel meewerken.

Samlambeej 2 juni 2019 om 21:10

Oneens. De twee hebben zitten bluffen zonder te kijken hoe de kaarten lagen. Movistar had met Amador en 1,5 kopman de middelen in hand om het te doen. Ze hebben zichzelf iets te gretig in de handen gewreven toen na Bernal ook Dumoulin als grote rivaal geschrapt mocht worden. Roglic heeft die rode lap zelf aan z'n kont gehangen door over-ijverig de Ronde van Romandië door te rammen. Deze ronde had zomaar heel anders kunnen lopen mochten de knechten of het element Bernal aanwezig geweest zijn.
Al is het eerste toch zuurder om te slikken. Roglic had kunnen winnen. Maar Jumbo Visma was er nog niet klaar voor.

Ik ben zeker niet rouwig. Nog eens een echte klimmer die het wint over 3 weken op een waardige manier met 2 klinkende etappezeges.

luckyloek 2 juni 2019 om 21:32

@Jacco, het is uiteindelijk wel Nibali (met zijn ervaring en geslepenheid) die de Giro hierdoor verliest en niet Roglič. Die was hoogstens 2e geworden. Hij zegt geen spijt te hebben, maar hij zal echt nog wel eens terugdenken aan die 2 ritten en zichzelf voor zijn hoofd slaan. Denk dat ze beide Carapaz onderschat hebben.

tetedelacourse 2 juni 2019 om 21:52

Ik hahaha maar even: hij heeft het haha zelf verkloot. Dat zeg ik inderdaad lekker makkelijk achteraf, maar dat maakt het niet minder waar. 1 minuutje komt ie tekort door 8 kilometer aan z’n trofeeën thuis te denken. Een stukje grootheidswaanzin van een kampioen die blijkbaar niet zo groot is als hij zelf denkt.

Fiets maar naar Ecuador fietsen en kijk ff hoe de familie Carapaz over prijzen praat. Die ga je de komende 10 jaar zien trappen ipv babbelen.

Jacco van Stierop 2 juni 2019 om 22:25

In de rit van woensdag, naar Anterselva, smeerde Carapaz nog even 7 seconden aan de broek van Nibali. Die zal gebaald hebben maar het weerhield hem er niet van de volgende dag lachend met Carapaz aan de start te staan voor de volgende etappe. Zo gaat dat in de koers, en Nibali accepteert dat. Hij heeft dan ook geen moeite met Carapaz als winnaar van de Giro, Carapaz was beter dan Nibali en heeft er voor gekoerst.
In de laatste editie van de Ronde van Lombardije reed Nibali samen met Pinot aan kop van de wedstrijd op de Civiglio. Ze hadden een gemeenschappelijk belang: uit de greep blijven van de achtervolgers dus werkten ze even hard. Ze hadden echter ook een gedeeld belang: ze wilden allebei winnen, dus met het mes tussen de tanden daagden ze elkaar uit op de klim. Een prachtige strijd. Pinot was sterker en Nibali moest lossen. Pinot won en Nibali werd nog op schitterende wijze tweede. Lachend en handenschuddend stonden ze op het podium in Como.
Nibali is een groot winnaar maar ook een groot verliezer. Maar als je van hem wil winnen moet je er wel voor “rij-jù”, zoals Peter Post dat zo mooi kon zeggen. Pinot deed dat, en nu Carapaz ook. Dat is koers.
Nee, Nibali zal slapen als een roos vannacht.

Sonsbach Allstars 2 juni 2019 om 22:31

+1 Jacco. Ik vraag me ook af in hoeverre de ploegleiding bij Jumbo/Visma hierop gecoacht heeft bij Rogla.

NDI22 2 juni 2019 om 22:37

Mooi verhaal, maar in etappe 6 heeft Bahrain de Plus overboord geduwd en na etappe 12 was het Nibali die op Roglic begon te zeiken dat hij niet mee draaide terwijl er 0,0 reden voor was. Tevens kon je overal lezen dat hij een pact had gesloten met Movistar. Ik had als Roglic zijnde hem nog eerder de berg afgereden dan “samen te werken” in etappe 13. Zo gaat dat dus niet in de koers.

west 2 juni 2019 om 22:43

Er is toch ook gewoon gebleken dat Roglic uit de top 4 verreweg de slechtste klimmer was? Dan lijkt mij conservatief rijden de enige optie als je niet wilt dat de rest een kilometer later uit je wiel wegspringt. Misschien is het wel Roglic die het goed gespeeld heeft en heeft Nibali minuten laten liggen op een Roglic die zijn zwakte bergop heeft kunnen verbergen in hun mindgames…

Romāns Vainšteins 2 juni 2019 om 23:01

Ik weet nog goed hoe Nibali door opa-on-speed Horner in de vuelta werd gedold. Ook die zag hij niet aankomen maar achteraf was hij uiterst sportief en vriendelijk tegenover die kale terwijl nagenoeg alle volgers hun wenkbrauwen tot over het achterhoofd heen fronsten.

tetedelacourse 2 juni 2019 om 23:16

Mooie voorbeelden hier, Nibali kan winnaars feliciteren, groots verliezen etc. Laat miz vooral nog duidelijker zien dat Vincenzo zich heeft laten kennen bij Roglic. Die arme jongen kon niet eens beter en iedereen had het al gezien.

Sajarano 3 juni 2019 om 00:54

@Jacco Blijkbaar ben je groot fan van Nibali. Jouw goed recht, maar onbegrijpelijk dat je niet inziet dat Roglic ervoor heeft gekozen om defensief te koersen na het wegvallen van zijn twee belangrijkste knechten. Sparen en energie zo goed mogelijk verdelen, dat was zijn enige kans om die ronde waar hij zijn zinnen zo op had gezet evt. nog te kunnen winnen. En wat voor mentale belasting dit voor zo’n relatief onervaren renner moet zijn geweest, om alles alleen te moeten opknappen in de bergen, daar praat je helemaal niet over. Had hij er als Yates vorig jaar ingevlogen dan was het bij voorbaat kansloos geweest. Ik vind het ook jammer niet de ware Roglic te hebben gezien en hoop hem in de toekomst weer aanvallend te zien rijden. Nibali heeft voor mij afgedaan, als renner en als mens. Het is een irritante blaaskaak (geworden) die het veel te goed getroffen heeft met zichzelf.

Mystery Rider 3 juni 2019 om 12:58

Desondanks het feit dat heel veel onder ons van een saaie Giro spraken vind ikzelf dat Movistar, Astana, Trek en Bahrein toch wel enkele mooie dingen hebben laten zien. En Carapaz is de verdiende winnaar, heel erg constant in de bergritten. Ik vond het een leuke Giro.

Jammer van Bernal, jammer van Dumoulin en jammer dat De Plus uitviel voor TJV, maar dit is helaas deel van het wielrennen.

Als je kijkt op welke momenten superman MAL pech heeft, zonder die pech van MAL zou Bauke ook niet vijfde zijn!

Ik kijk al enthousiast uit naar de TDF, Valverde heeft al toegezegd en nu ook Nibali, beiden niet voor het klassement, maar om lekker hard aan te vallen!

Jacco van Stierop 3 juni 2019 om 16:54

@Sajarano Juist als je geen goede ploeg om je heen hebt moet je nog meer op zoek gaan naar een gemeenschappelijk belang bij je tegenstanders. Dus een pact sluiten met Movistar tegen Nibali en het volgende moment een pact sluiten met Bahrein tegen Carapaz. Kruijswijk in 2016 en Dumoulin en 2017 hadden ook geen sterke ploegen om hen heen, maar zij voelen het spel veel beter aan dan Roglic. Roglic isoleert zichzelf te veel, is nog niet in staat op een bepaald moment van een tegenstander een medestander te maken. Wellicht omdat hij zo laat met wielrennen is begonnen.
Tactisch fout om Nibali met Caruso het werk op te laten knappen in achtervolging op Carapaz terwijl je tot dat moment veruit de sterkste man in koers bent. Onderschatting van Carapaz en je jaagt Nibali op de kast. Dan maak je vijanden, moet op meerdere fronten strijden en krijg je wat pech, dan krijg je het helemaal voor je kiezen. Ja, energie sparen, maar daar heb je bitter weinig aan als je dat driedubbel moet terugbetalen.
Eenmaal in het roze reed Carapaz ook defensief maar afwisselend met Nibali reed hij wel aan kop van de groep. En af en toe elkaar wat plaagstootjes toebrengen hoort erbij, dat is koersen. Als leider moet je je tonen.
Fysiek indrukwekkend maar tactisch nog redelijk onderontwikkeld, daar moet Roglic nog wel wat aan schaven als hij een grote ronde wil winnen.

Sajarano 3 juni 2019 om 20:16

@Jacco Je weet het mooi en overtuigend te brengen, als altijd, en je hebt ook ergens wel gelijk. Het was tactisch gezien niet slim om in Nibali’s wiel te gaan zitten. De enige bij wie je dat juist niet moet doen ook. Beter had hij op dat moment een pact met de duivel, Nibali dus, kunnen sluiten om gezamelijk Carapaz aan te pakken. Of dat onervarenheid of koppigheid is, of een kwestie van niet goed gecoacht door de ploegleiding weet ik niet. Het is wel zo dat Roglic Nibali als de grootste bedreiging zag en andersom Nibali Roglic, wat ertoe leidde dat ze alleen elkaar nog maar aan het beloeren waren en anderen even uit het oog verloren. Een typische Catch 22, waarbij het voor beiden niet mogelijk was om over hun schaduw heen te springen. Nibali met al zijn ervaring had dat echter moeten inzien, Roglic is nog te onervaren en te straight. Verder vraag ik me af of wij Nederlanders en NL ploegen wel zo goed zijn in het sluiten van pacts. Ik merk daar nooit iets van. Niet gehaaid en sluw genoeg, maar ook andere opvattingen over sportiviteit denk ik dan de zuiderlingen. Ergens heb ik de indruk, corrigeer me als ik het verkeerd heb, dat jij de tijd van het oude wielrennen nog bewust hebt meegemaakt, en dat daaruit je opvattingen over koersen vandaan komen. Zelf zou ik absoluut niet terug willen naar het Raas Post tijdperk en de 'vuile' manier van koersen van toen. Ik zie renners liever zuiver en eerlijk koersen, met de benen dus, zonder middelen en niet met allerlei vormen van psychologische oorlogsvoering, kongsies e.d. Nibali is een prominent voorbeeld van die manier van koersen, eigenlijk ook één van de laatsten en zeer weinigen in het peloton. Hoewel het een dappere renner is heeft hij het (voorlopig) bij mij verbruid, en dat heeft ook te maken met zijn houding tegenover Kruijswijk in 2016. Daar zit nog wel wat oud zeer en dat kleurt mijn mening.

tetedelacourse 3 juni 2019 om 22:13

Jacco is alleen vergeten dat Roglic tig rondjes wint.. maar vergroot die ene Giro uit joh. Handig ook dat Roglic later is begonnen met fietsen, gooien we dat argument er nog ff tegenaan. Niet als ie in Baskenland en Tirreno wint, ff wachten tot het eens mis gaat.

Roglic was behalve in de tijdritten nergens de sterkst man in koers. En alleen Nibali wilde het niet zien.

Wheely 2 juni 2019 om 18:45

Nibali heeft letterlijk verloren doordat hij obsessed was met Roglič. Lijkt zelfs nog wat geluk te halen uit het feit dat hij in ieder geval voor Primož is geëindigd. Zelden zo’n treurige vertoning gezien.

vanSpringel 2 juni 2019 om 19:10

Zo denk ik er ook over. Nibali wint alleen bij pech van andere renners. Deze keer was het alleen Roglic die op zijn gezicht ging maar Carapaz bleef gelukkig overeind, en van onheil bespaard.

Ainu 2 juni 2019 om 19:17

@vanSpringel een palmares als dat van Nibali rijd je niet bij elkaar door enkel bij pech van anderen te winnen. Dat is gewoon zuivere onzin.

girardengo 2 juni 2019 om 21:20

@vanSpringel
Eens met Ainu. Je bewering is onzinnig. Raadpleeg de gewonnen wedstrijden en wat hij ervoor gedaan heeft.

kielabokki 2 juni 2019 om 18:48

Als hij het zelf maar gelooft.

assen 2 juni 2019 om 18:57

Zonder gepoker had hij een goede kans gehad te winnen. Houd toch wel van dat gepoker.

Wat een klasbak deze gast. Zoveel grote rondes gewonnen, en op het podium, en dan nog die klassiekers… de beste renner van de afgelopen tien jaren.

vanSpringel 2 juni 2019 om 19:09

Grande Casino !

Sonsbach Allstars 2 juni 2019 om 19:35

Nibali obsessed met Roglic. Er lijken hier een aantal obsessed met Nibali

leegloper 2 juni 2019 om 20:08

Nibali 9 jaar terug derde in Verona, nu tweede. Ook die Giro had hij trouwens kunnen winnen, maar hij reed netjes voor Basso, zelfs toen Basso naar beneden kroop in de afdaling van de Mortirolo.

Ultras100 2 juni 2019 om 21:54

Nibali wint vooral de grote rondes als de anderen pech hebben. Dat is een feit.
De Tour na uitvallen Contador en Froome, en natuurlijk de sneeuwmuur van Kruiswijk, die de weken ervoor Nibali alle hoeken van de bergen had laten zien ;-)
Wel uniek is hij in z’n combi klassiekers/grote rondes.
Vindt het wel mooi dat hij nu giro niet wint door Linkeballen met de kopman van Jumbo. In 2016 lukte het hem wel .

Sonsbach Allstars 2 juni 2019 om 23:17

Heeft Carapaz nu gewonnen door de pech van Dumoulin?

tetedelacourse 3 juni 2019 om 09:01

Ja ultras, waarom zeg jij eigenlijk dat Carapaz de giro niet had kunnen winnen als Dumoulin geen pech had?

TomDJ 2 juni 2019 om 22:12

Jammer dat Nibali het niet kon opbrengen om Roglic op het podium een hand te geven.

west 2 juni 2019 om 22:17

Bergop een tijdrijder geviseerd… In plaats van van zijn eigen kracht uit te gaan, gaan zitten pokeren op iemand wiens kwaliteiten hij volledig verkeerd heeft ingeschat. Misschien achteraf geen spijt, maar misschien vindt ie het achteraf wel jammer hoe het gegaan is?

Sonsbach Allstars 2 juni 2019 om 23:15

Ik lees in de afgelopen dagen een aantal keren dat Bahrein de ploeg van Nibali versnelde toen de Plus in moeilijkheden kwam. Zogenaamd om hem verder in moeilijkheden te brengen. Op dat moment reed echter een omvangrijke kopgroep weg met oa Ion Izagirre en Mikel Nieve. Op dat moment onverstandig om die te laten wegrijden. Na deze etappe heeft ook niemand bij Jumbo of de Plus of Roglic daar misbaar over gemaakt dat het een foute actie van Nibali jegens Roglic zou zijn geweest. Dat dit nu achteraf toch wordt aangehaald op dit forum als zodanig vind ik van het niveau 0,0. En dan Nibali onsportiviteit verwijten. Het ging trouwens om etappe 7 en niet om etappe 6.

NDI22 2 juni 2019 om 23:39

Werd vandaag in de uitzending bij Eurosport gewoon besproken alszijnde feit, maar die zullen het wel fout hebben.

Sonsbach Allstars 3 juni 2019 om 07:42

Ja jammer inderdaad dat ze het erbij haalden, aangezien het na de bewuste etappe helemaal niet speelde

tetedelacourse 3 juni 2019 om 09:07

Als ze toch achter Carapaz eens zo hadden gereden als achter deze favorieten…

ruudenkit 3 juni 2019 om 00:31

Ik heb tenenkrommend zojuist de podium ceremonie bekeken, ik vond t schandalig dat nibali niet de hand schudde van Roglic, hij liep er voorbij zonder hem een blik te gunnen.
Roglic is niet de beste klimmer dus hij rijd logischerwijs zuinig/defensief omhoog omdat hij voorsprong heeft/niet beter kan en geen ondersteuning van zijn ploeg in de beslissende fases bergop.
Hierdoor blijft het wel spannend IPV ten tijde van Armstrong en beste tijd van froome die qua tijdrit de beste waren en bergop ook waardoor er 0,0 spanning was en daar werd ook steen en been over geklaagd.
Hetzelfde als bij voetbal, als je 1-0 voorstaat is het belangrijker om geen tegendoelpunt te krijgen IPV risico nemen voor de 2-0

Sajarano 3 juni 2019 om 01:02

Tel er ook nog even bij op dat Nibali in 2016 geen greintje respect toonde voor Kruijswijk, hem voornamelijk zoveel mogelijk negeerde en deed alsof het ene nobody was, vervelende spelletjes speelde met Dumoulin in 2017 en je hebt een patroon te pakken…

Jean Dumas 3 juni 2019 om 09:05

Als Nibali wint is hij subliem, de beste én de slimste. Wanneer hij berekenend moet koersen om te winnen gaat hij catenaccio spelen. Is meestal een voorteken dat hij niet de beste is. Hollandse voetballers hebben dit ook wel eens afgestraft met bravoure, het staat iedereen vrij topsport te bedrijven zoals hij of zij wil.

Connor 3 juni 2019 om 09:06

Nibali, geweldige renner maar een misselijk mens! Niet eens kunnen toegeven dat je volledig verkeerd gegokt hebt met je dick measuring contest met Roglic en als klap op de vuurpijl niet eens Roglic een hand willen geven. Zolang elke renner in het peloton maar naar de pijpen danst van onze tandeloze haai van Messina is hij een vriendelijk mens. Misschien de giro van 2020 via email afdoen en Nibali als winnaar uitroepen, scheelt een hoop primadonna gedrag van Vincenzo.

Magikdatzeggen 3 juni 2019 om 09:20

Nibali heeft door zijn eigen domme tactiek de overwinning verspeeld. Het tekent hem dat hij het niet op kan brengen om Roglic fatsoenlijk een hand te geven op het podium.

Doordrijver 3 juni 2019 om 10:33

Ook hier weer veel ‘wat als’ en ‘als’..
Zaten Nibali en Roglic op hun limiet bij dat potje pokeren?
Zou Carapaz hebben aangevallen en van hen beide zijn weggereden indien R en N niet zo naar elkaar zaten te kijken in die bewuste etappe?

Ik denk maar… Indien ze daar allemaal min of meer bij elkaar waren gebleven, dan zou Carapaz verplicht zijn geweest overal aan te vallen. Hij en Landa waren toch wel duidelijk de beste klimmers.

Wat als… inderdaad. Veel gissen.

sooike 3 juni 2019 om 12:54

Nibali: geef Roglic de volgende keer op het podium gewoon een hand zoals Carapaz dat met jullie wel deed. Kwestie van fatsoen ! Verder mag je trots zijn op je Tour. Alles gedaan binnen je mogelijkheden. Als meer renners jouw aanvalsdrift en koersinzicht hadden dan zouden veel etappekoersen een heel ander verloophebben !

Jeromb 3 juni 2019 om 13:46

Ik vind het wel heel lekker dat Nibali door zijn eigen stomme gepoker hier de overwinning misloopt. Uiteindelijk heeft het juist goed uitgepakt voor Roglic, die duidelijk niet zo heel goed was en door het gepoker van Nibali nog lang mee heeft kunnen doen. De etappe waar Nibali erg sloom met Roglic de berg op reed, en vooral de etappe waar Carapaz 30 seconden uitliep op een berg en toen in feite nog 1 minuut gratis kreeg op een klein heuveltje zijn momenten waar Nibali de overwinning heeft vergooid. Als hij gewoon had gereden dan was hij hier de winnaar geweest.

Sajarano 3 juni 2019 om 14:03

Het is wel jammer dat Roglic door al dat gedoe ongewild een smet op zijn tot nu toe schone blazoen heeft opgelopen. Dit kan nog wel eens tegen hem en TJV gaan werken. Het is beter geen vijanden in het peloton te hebben. Waar komt die minachting of beter gezegd het totale gebrek aan respect van Nibali voor indertijd Kruijswijk, nu Roglic en indirect dus TJV eigenlijk vandaan? Heeft dit een voorgeschiedenis in een nog verder liggend verleden?

Romāns Vainšteins 3 juni 2019 om 15:51

Ik denk dat Nibali het mietjes vindt om de een of andere reden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.