Nibali blikt terug op tijd bij Trek-Segafredo: “Twee moeilijke jaren”

vrijdag 22 oktober 2021 om 11:31
Nibali blikt terug op tijd bij Trek-Segafredo: “Twee moeilijke jaren”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali maakt zich op voor een tweede periode bij Astana. De bijna 37-jarige Italiaan reed de voorbije jaren voor Trek-Segafredo, maar dat was geen onverdeeld succes. Nibali had naar eigen zeggen moeite om er zijn plek te vinden. “Het zijn twee moeilijke jaren geweest, op fysiek en mentaal vlak”, zegt de klimmer in een interview met OA Sport.

De Siciliaan werd in de winter van 2019 met veel tromgeroffel binnengehaald door Trek-Segafredo, maar van een echt succesvolle samenwerking was toch geen sprake. Nibali boekte een kleine maand geleden, in de Giro di Siclia, pas zijn eerste overwinningen voor de Amerikaanse formatie. “Ik had moeite om te integreren. Dat kwam door verschillende zaken, zo was er een taalbarrière. Het liep aanvankelijk nog wel goed, maar na de coronalockdown brak er iets bij mij.”

“Het zijn twee moeilijke jaren geweest, zowel fysiek als mentaal”, is Nibali openhartig. “Ik heb zo nooit echt mijn plek kunnen vinden.” De ervaren ronderenner is dan ook des te blijer dat hij volgend jaar weer zal uitkomen voor Astana. In Kazachse loondienst wist hij zijn grootste successen te boeken met winst in de Tour de France (2014), de Giro d’Italia (2013 en 2016) en de Ronde van Lombardije.

Nibali zal ook weer worden herenigd met Giuseppe Martinelli, die de sportieve lijnen moet uitzetten bij Astana Qazaqstan Team. De oud-renner was jarenlang de vertrouwenspersoon van Nibali. “Beppe was en is heel erg belangrijk voor mij. Ik heb met hem geweldige resultaten behaald en ik heb erg veel vertrouwen in hem. We hebben in het verleden weleens clashes gehad, maar het belangrijkste is dat we altijd tot een oplossing komen.”

Nibali in het tenue van Astana – foto: Cor Vos

Parijs-Roubaix en Giro d’Italia in 2022?
Nibali heeft nog geen zicht op zijn definitieve programma voor komend seizoen, maar hoopt ooit nog een keer aan de start te staan van Parijs-Roubaix. “Ik heb Roubaix nog nooit gereden, maar misschien is komend jaar wel het juiste moment. Misschien is de Tour ook wel een optie, nu ze daar weer over kasseien zullen rijden. Het podium in de Giro? Waarom niet… Al is het wel belangrijk om met beide voeten op de grond te blijven. De concurrentie is moordend.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jean Dumas 22 oktober 2021 om 11:50

Die zit gewoon onder WT-niveau de laatste periode.

Murcia 22 oktober 2021 om 12:07

Klopt, was gewoon minder en daar zal zijn leeftijd ook mee te maken hebben. Het is wel bekend overigens dat hij het best functioneert als hij zijn hele entourage mag meenemen maar bij Trek gingen ze al best ver in dat opzicht.

thorsen 22 oktober 2021 om 12:51

Het was zeker niet zijn beste seizoen, maar onder WT-niveau? Dat moet pijn doen voor alle renners die bv niet 9e werden in de Tirreno en 18e in de Giro, die kunnen dus beter allemaal stoppen?

hartstikkebedankt 22 oktober 2021 om 14:19

Wat een onzin. Maar de sleet zit er wel op.

adelaarvanantwerpen 22 oktober 2021 om 17:01

9de TA, top 20 giro, top 15 Lombardia en winst in Sicilië is tegenwoordig al geen WT niveau meer. Dat hij geen toprenner meer is wel duidelijk, maar hij is nog gemakkelijk WT level.

Baukema Tomoulin 22 oktober 2021 om 12:33

Ach waarom zou hij niet net zoals Caruso een opleving op zijn oude dag kunnen hebben, mits bij de juiste ploeg met de juiste begeleiding

Mystieke_Monnik 22 oktober 2021 om 13:28

Damiano was altijd nog maar 33 bij zijn recente opleving. Ik hoop wel dat het komt, hou erg van Nibali zijn agressieve stijl van koersen.

Chaba Jimenez 22 oktober 2021 om 15:33

Gaat het niet echt bij zichzelf zoeken he.

Bram Zwaluw 23 oktober 2021 om 15:02

Nope ligt altijd aan anderen

lo squalo dello Stretto 22 oktober 2021 om 17:36

Hoop dat er nog één grote overwinning in zit maar nu al een palmares waar maar een handvol renners in het huidige peloton aan kunnen tippen.

Headlines

Materiaalzone

Populair