Nibali beslist na trainingskamp over Giro-deelname: “Duimen maar”

vrijdag 30 april 2021 om 18:19
Nibali beslist na trainingskamp over Giro-deelname: “Duimen maar”

foto: Cor Vos

Vincenzo Nibali beslist aan het eind van zijn trainingskamp in Livigno of hij aan de Giro d’Italia meedoet. Dat liet de Italiaanse klassementsrenner van Trek-Segafredo weten in een video, die door zijn ploeg is verspreid.

“De eerste fase van mijn rehabilitatie was niet makkelijk”, begint Nibali. “Ik kon niet fietsen en had rekening te houden met het herstel van mijn hand. Natuurlijk heb ik nog steeds wat pijn, maar de vastberadenheid om door te gaan en aan de Giro te denken is sterker dan wat dan ook. Ik ben in de positie om aan het eind van dit korte trainingskamp in Livigno om ‘ja’ of ‘nee’ te zeggen.”

Ook krijgt de Italiaan, die de Corsa Rosa in 2013 en 2016 wist te winnen, nog een onderzoek en een scan. “Dan moet ik voorzichtig met de artsen evalueren of het een goed idee is om in de Giro van start te gaan of dat ik mijn rentree moet uitstellen. Dat hoop ik niet te hoeven doen. Fingers crossed. Ik doe mijn best, we blijven hopen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Davide Lappartiente 30 april 2021 om 19:08

Binnen een paar dagen nog eens polsen.

Posterix 30 april 2021 om 19:30

Mooi! Ik wilde zeggen: niet te hard duimen met die pols

Titaantje 1 mei 2021 om 00:51

Met een dergelijk gebrekkige voorbereiding zal het sowieso niet voor een top 5 zijn lijkt me. Misschien start hij om ritjes uit te kiezen, maar vraag me af of hij dan niet beter Dauphine/Suisse – Tour – OS doet met de OS als hoofddoel.

Nillus 1 mei 2021 om 08:02

+1 Tja voor winst rijdt Nibali niet meer mee lijkt me.
Was ooit wel een topper nu meer een 2de lijn renner.
Ik begrijp eigenlijk niet dat hij zich nooit als ritten kaper heeft gezien maar altijd voor het klassement gaat.
Zelfs nu hij niet meer met de beste mee kan…

Limal 1 mei 2021 om 08:16

Trek start met een sterk team waarvan het bijna zonde zou zijn dat ze zich uit de naad zouden rijden voor een top-5 plaats. Eigenlijk hoop ik dus dat Nibali na het trainingskamp de klassementsambities opgeeft en dat hij, Mollema, Brambilla en Ciccone de hele Giro in brand gaan steken met pogingen om ritten te kapen.

Scott Sunderland 1 mei 2021 om 10:36

Nibali zou beter deze Giro aan zich voorbij laten gaan. De Tour is realistischer. Voor spek en bonen meerijden in Italië voelt zinloos. Hij is sowieso echt niet meer de klassementsrenner van weleer. Hij wordt vreemd genoeg nog steeds gelinkt aan INEOS voor volgend jaar. Er is kennelijk interesse van beide kanten.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair