Net niet voor Gijs Leemreize in Genova: “Wist dat het lastig zou worden”

donderdag 19 mei 2022 om 17:02
Net niet voor Gijs Leemreize in Genova: “Wist dat het lastig zou worden”

foto: Cor Vos

Gijs Leemreize was in zijn eerste Giro d’Italia al mee van voren in de bergetappe naar de Etna en liet zich vandaag ook zien in de vluchtersrit naar Genova. De jonge Nederlander van Jumbo-Visma streed met de Italianen Stefano Oldani en Lorenzo Rota zelfs voor de dagzege, maar moest in de sprint zijn meerdere erkennen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Leemreize keek na afloop, voor de camera van Eurosport, terug op de etappe. “Het was echt een mooie dag. Ik wist dat het met die twee lastig zou worden richting de finish. Het was ook niet echt mogelijk om te pokeren, aangezien een groep daarachter op slechts veertig seconden reed. We besloten dus met drie rond te draaien tot de laatste kilometer.”

“Derde was het hoogst haalbare”
In die laatste kilometer probeerde Leemreize tot twee keer toe Oldani en Rota te verrassen, maar zonder succes. “Ik heb het in de slotkilometer nog twee keer geprobeerd. Derde was het hoogst haalbare”, aldus Leemreize, die op de voorlaatste klim – samen met Oldani – de oversteek wist te maken naar de toen eenzame koploper Rota. “Pascal (Eenkhoorn, zijn ploegmakker bij Jumbo-Visma, red.) zei tegen me: als je je goed voelt, ga maar een keer.”

“Ik zag Rota vooruit rijden en Pascal deed vervolgens een teken dat het een goed moment was. Ik ging er vervolgens achteraan en Oldani ging mee. Of nee, toch niet… Ik weet het niet eens meer precies. In de finale had ik nog de hoop dat ze naar elkaar zouden kijken. Dat deden ze echter niet en dan is het lastig. Ik droomde stiekem wel van de zege. Als ze twijfelen, maak je kans. Het was echter wel een kleine kans. Dat wist ik wel.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Niek en Bob 19 mei 2022 om 17:10

Ongekende rit van Leemreize. De vlag gaat uit in de Achterhoek. Super straf voor een 1e grote ronde. Wij gaan vanavond flink pilsemannetjes nuttigen !

Dikke Vrouw 19 mei 2022 om 17:20

Hartstikke goed van gijs blijven proberen maar

tyborsky 19 mei 2022 om 17:46

Wist tevoren dat hij niet ging websb, zijn kuiten zijn net zo breed als zijn boven benen

de adelaar 19 mei 2022 om 18:17

Websb jij maar lekker verder, Leemrijze reed een zeer goed koers, hij wist dat hij de minst snelle was en gokte op Italiaans elkaar het niet gunnen.

tyborsky 19 mei 2022 om 18:33

Zeker knap gereden!

ssj 19 mei 2022 om 20:48

Zeker goed gereden! Maar met 40s moet je toch juist pokeren? En hopen dat iemand te bang is dat t gat dichtgereden wordt…

knl 19 mei 2022 om 22:30

Lijk me ook ja!