Negende zege op rij voor Van der Poel in Gullegem, Van Aert vierde

Negende zege op rij voor Van der Poel in Gullegem, Van Aert vierde
zaterdag 4 januari 2020 om 16:03

Mathieu van der Poel was zaterdag wederom de beste in een veldrit. De Nederlander van Alpecin-Fenix won in de Cyclocross Gullegem voor de negende keer op rij. Michael Vanthourenhout en Corne van Kessel mochten met de Nederlander mee het podium op. Wout van Aert werd vierde.

Mathieu van der Poel en Wout van Aert troffen elkaar zaterdag voor de tweede keer dit seizoen in Gullegem. Het zorgde voor een massale oploop in de West-Vlaamse gemeente, aangezien er meer dan 9000 kaarten werden verkocht om dit duel te aanschouwen.

Eerder troffen de twee rivalen elkaar in Loenhout, waar Van Aert na langdurig blessureleed zijn rentree maakte. Van der Poel greep daar de zege, terwijl Van Aert het moest doen met de vijfde plek.

Van Aert toont progressie
Zaterdag liet Van Aert zien weer een stap vooruit gemaakt te hebben in zijn herstel. De coureur van Jumbo-Visma probeerde in de openingsfase meerdere keren de forcing te voeren. Met succes. Voor halverwege cross bleven Van Aert, Van der Poel, Michael Vanthourenhout en Corne van Kessel vooraan over in de strijd voor de zege.

Van der Poel hield zich in het eerste halfuur van de cross – zoals vooraf aangekondigd – in de luwte. De wereldkampioen keek voornamelijk naar zijn rivaal, die hij bij elke versnelling nauw in de gaten hield.

Wout van Aert – foto: Cor Vos

Van der Poel vliegt weg
Pas toen Vanthourenhout halverwege versnelde, kwamen er voor het eerst in de wedstrijd onderlinge verschillen. Van der Poel nam over van Vanthourenhout, waarna de Nederlander was gevlogen. Van Aert kampte ondertussen met materiaalpech, waardoor hij op een klein gaatje kwam te rijden van achtervolgers Vanthourenhout en Van Kessel.

Van der Poel wint voor negende keer
Van Aert kwam na een korte achtervolging weer terug bij Vanthourenhout en Van Kessel, waarna de strijd om de tweede plaats losbarstte. De zege was namelijk toen al uit zicht: het gat met Van der Poel werd alleen maar groter en groter, waardoor de Nederlander alweer zijn negende zege op rij boekte.

Strijd om plek twee voor Vanthourenhout
In de strijd met om de tweede plaats bleven de drie achtervolgers geruime tijd bij elkaar. Vanthourenhout leek in de voorlaatste ronde definitief het verschil te maken, maar Van Kessel wist nog aan te sluiten. Van Aert moest door deze versnelling wel definitief afhaken: hij zou de Cyclocross Gullegem op de vierde plaats besluiten.

Van Kessel en Vanthourenhout moesten vervolgens spurten om de tweede plaats. In deze spurt bleek de Belg sneller te zijn dan de Nederlander.

flag-be Cyclocross Gullegem
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal)
3. flag-nl Corne van Kessel (Tormans CX)
4. flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma)
5. flag-be Jens Adams (Hollebeekhoeve Cycling Team)
6. flag-be Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal)
7. flag-be Gianni Vermeersch (Creafin-Fristads)
8. flag-cz Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick-Step)
9. flag-be Nicolas Cleppe (Telenet-Baloise Lions)
10. flag-be Sean De Bie (Bingoal-Wallonie Bruxelles)

Dit artikel delen:

12 Reacties

Covadonga 4 januari 2020 om 16:11

Fijn dat van Aert op de goed weg terug is.

illu 4 januari 2020 om 16:33

Het is mooi dat Van Aert terug is…

maar het commentaar was wel weer iets te positief… Wuijts was er niet maar alsnog. In de laatste anderhalve ronde zagen ze van Aert elke keer dichter en dichter komen en nog kunnen aansluiten bij Vanthourenhout en Van Kessel, terwijl het toch wel heel duidelijk was dat hij verder en verder weg gereden werd.

Maar ben benieuwd, BK zal nog te vroeg komen voor Van Aert gok ik, maar mogelijk het WK precies op tijd. Zou Matthieu toch iets zenuwachtig kunnen maken!

Barry Batsbak 4 januari 2020 om 16:19

Sterk van Van Kessel, leuk voor Hilaire en zijn sponsors. Draait een mooi cross seizoen vooralsnog.

Dolfy 4 januari 2020 om 16:21

Van Aert had het lastig in de laatste rondes, en dat gaf hij in het interview ook aan. Toch sterk hoe hij hier reed. Van der Poel toch weer verreweg de beste na wat beginfoutjes.

Verder een goede beslissing van Van Kessel om toch maar even hier nog te starten om de fiets wat meer onder de knie te krijgen.

xistnc 4 januari 2020 om 16:30

Hij vond het ook wel prima om niet naar het podium te hoeven, leek mij.

Dolfy 4 januari 2020 om 16:33

Dat idee had ik ook.

bartje 4 januari 2020 om 16:39

Op de achtergrond ook leuk dat Stybar de smaak weer te pakken lijkt te hebben. Doet hij mee aan EK en WK?

ronddraaien 4 januari 2020 om 16:43

EK zit er al op.

Tonydepony 4 januari 2020 om 18:10

Mooie top-10 van de Bie

Merlinappa 4 januari 2020 om 19:00

Corne begint zo toch wel serieus kandidaat podium te worden op het WK zo. Zou mooi zijn!

un Leek 4 januari 2020 om 21:30

Mathieu doet wat het veldrijden nodig heeft , nl ietsje minder zijn dominantie te tonen , dit ten behoefte van de Belgen en haar supporters.
Zijn manier van crossen nu geeft de Belgen het gevoel dat er wat te halen valt [ houwe zo ]

sooike 5 januari 2020 om 09:20

Tip voor de verslaggever: geef ook eens wat meer aandacht aan het uitstekende seizoen van Corné van Kessel ! Woont weliswaar weer in België, maar is toch echt een geboren en getogen Brabander, de provincie waar wielrennen nog aan de top staat !

Headlines

Materiaalzone

Populair