Neff overtuigt op Europees kampioenschap mountainbike, Tauber zesde

Neff overtuigt op Europees kampioenschap mountainbike, Tauber zesde

Foto: Sportfoto.nl

dinsdag 7 augustus 2018 om 12:07

Jolanda Neff is voor de tweede keer op rij Europees kampioen op de mountainbike geworden. De Zwitserse wereldkampioene reed al vroeg weg van de concurrentie. Op iets meer dan twee minuten pakte de Franse Pauline Ferrand-Prévot het zilver en mocht de Belgische Githa Michiels naar huis met de bronzen plak. Anne Tauber was op de zesde plaats de beste Nederlandse.

In Glasgow mochten de vrouwen als eerste aan de bak op het mountainbikeparcours. Al in de tweede van de vijf rondes had Neff een beslissend gat geslagen. Ferrand-Prévot, die op de weg uitkomt voor Canyon-SRAM, probeerde het gat nog te dichten. Ze kwam niet dichterbij dan dertig seconden. Het verschil bleef oplopen. Neff kwam met een wheelie over de eindstreep. De Franse voormalige wereldkampioene op de weg, in het veld en op de mountainbike eindigde op 2:04.

Voormalig wereldkampioene Linda Indergand reed halverwege de wedstrijd op de derde plaats. De Belgische Githa Michiels haalde de Zwitserse Indergand een ronde voor het einde in. Indergand zakte er volledig door. Michiels kwam juichend over de streep.

Anne Tauber werkte zich van achteren op naar voren. Door een valpartij van de Italiaanse Eva Lechner schoof de Nederlandse halverwege de koers op naar plaats vier. Haar beste prestatie in de koers. In de daaropvolgende ronde zakte de Nederlandse terug. Tauber had het zwaar in de laatste rondes. De Friezin eindigde op plek zes. Landgenoot Anne Terpstra zou ook aan de start verschijnen, maar is op het laatste moment niet van start gegaan in Schotland.

Uitslag Europees kampioenschap mountainbike vrouwen
flag-nr1 flag-ch Jolanda Neff
flag-nr2 flag-fr  Pauline Ferrand-Prévot
flag-nr3 flag-be Githa Michiels
4. flag-pl Maja Wloszczowska
5. flag-de Elisabeth Brandau
6. flag-nl Anne Tauber

Dit artikel delen:

4 Reacties

Steven_E 7 augustus 2018 om 12:20

Jullie omschrijev PFP als “De Franse voormalige wereldkampioene op de weg”, maar dat was ze toch ook gewoon in het veld en op de MTB?

Baik-Baik 7 augustus 2018 om 12:26

Knappe prestatie van de Belgische. Die kom ik in de wereldbekers niet vaak tegen.

RefleX 7 augustus 2018 om 13:33

Dan heb je niet zitten opletten. Toch een aantal mooie uitslagen gereden in de laatste wereldbekers.

Jowinho 7 augustus 2018 om 13:50

@RefleX: Klopt, maar nu ook niet de uitslagen die goed genoeg waren om brons te pakken hier. 2 keer een 7de plaats is haar beste resultaat.

Headlines

Materiaalzone

Populair