Nederlandse teamsprinters meteen snel op EK Baan

woensdag 16 oktober 2019 om 16:27
Nederlandse teamsprinters meteen snel op EK Baan

foto: Cor Vos

De Nederlandse teamsprinters, de huidige wereld- en Europese kampioenen, zijn het EK Baan in Apeldoorn goed begonnen. In de kwalificatie voldeden ze aan alle verwachtingen en zetten de snelste tijd op de klokken.

Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli zetten na drie ronden over de Apeldoornse wielerpiste de tijd stil op 42,693. Daarmee waren ze sneller dan de nummer twee Groot-Brittannië (42,938) en Frankrijk (43,338), dat derde eindigde. Begin van de avond rijdt Nederland de eerste ronde tegen Spanje, de nummer acht van de kwalificatieronde.

Op de teamsprint geldt Nederland als de torenhoge favoriet. De nationale ploeg bleef afgelopen seizoen ongeslagen en is de regerende wereld- én Europese kampioen. Op het EK in eigen land moeten Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, die in de kwalificatie aan de kant bleef, en Matthijs Büchli voor nieuw succes zorgen.

Nederlandse vrouwen
Ook de Nederlandse vrouwen hebben het goed gedaan. Kyra Lamberink en Steffie van der Peet klokten 33,528 en moesten daarmee alleen het Duitse duo Lea-Sophie Friedrich en Emma Hinze (33,273) voor zich dulden in de kwalificatie. Net als bij de mannen is Spanje de tegenstander in de eerste ronde.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone