Nederlanders Bart Buijk en Rick Nobel naar Amerikaans continentalteam

maandag 25 januari 2021 om 18:04
Nederlanders Bart Buijk en Rick Nobel naar Amerikaans continentalteam

foto: Cor Vos

Bart Buijk (27) en Rick Nobel (26) komen per 1 maart 2021 uit voor het continentalteam EuroCyclingTrips-CMI, dat is gevestigd op het Amerikaanse Guam.

Op Twitter kondigt het team de komst aan van de Nederlanders. “Beide renners hebben internationale ervaring en delen onze teamwaarden die bestaan uit een liefde voor reizen, diversiteit en avontuur.”

Nobel en Buijk staan al heel wat jaren aan de start van UCI-meerdaagses in Azië, Afrika en Amerika. Nobel werd in 2018 derde in de Ronde van Senegal, terwijl Buijk in datzelfde jaar tiende werd in de Ronde van Banjuwangi Ijen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Piet Lut 25 januari 2021 om 18:16

Buijk werd 10e in Banyuwangi. Derde was hij in een etappe

Emergo 26 januari 2021 om 16:43

Guam ?? Wat heb je als ploeg daar te zoeken ??

Verweggistan 26 januari 2021 om 17:07

Volgens mij komt een van de oprichters van het team daar vandaan. Dus het zal daarom ook niet zo moeilijk zijn om het team daar te registreren. Ik las op hun site dat ze ook aan triatlons doen in de V.S. en dat de wielerploeg gedurende het seizoen in Frankrijk zijn basis heeft. In Frankrijk (en wellicht ook Amerika) worden er aanvullende eisen gesteld aan continental teams (in Frankrijk moeten die renners ook een profcontract hebben), dus dan maar in Guam registreren.

Headlines

Materiaalzone

Populair