Nederland sluit WK Baanwielrennen af met vier medailles

zondag 22 februari 2015 om 18:27

Nederland heeft op de slotdag van het WK Baanwielrennen twee medailles gewonnen. In het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines veroverden Kirsten Wild en Shanne Braspennincx eremetaal. De Nederlandse ploeg sluit het WK af met vier medailles, die allemaal gewonnen werden door de vrouwen.

Succes bij de dames
Braspennincx won vandaag zilver tijdens de keirin, achter de Australische Anna Meares. Wild won eerder op de dag brons op het omnium. Zaterdagavond won zij al goud tijdens de scratch. Ellis Ligtlee won gisteren zilver op het onderdeel sprint.

Jeffrey Hoogland greep vandaag op dat onderdeel bij de mannen naast een bronzen plak. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Quentin Lafargue. Het goud ging naar de Fransman Grégory Baugé.

Goud voor Coquard in ploegkoers
De Fransen Bryan Coquard en Morgan Kneisky pakten het goud op het onderdeel ploegkoers. Zij bleven de Italianen Elia Viviani en Liam Bertazzo voor. De Belgen Jasper De Buyst en Otto Vergaerde veroverden brons.

Gisteren pakte de Zwitser Stefan Küng (BMC) het goud op de individuele achtervolging. De door Etixx-Quick Step begeerde Colombiaan Fernando Gaviria won het omnium.

In de medaillespiegel eindigt Nederland op een gedeelde vijfde plaats. Frankrijk staat met vijf gouden medailles op kop.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair