Navardauskas richt zich op rentree in Tour Down Under

woensdag 13 december 2017 om 15:02
Navardauskas richt zich op rentree in Tour Down Under

foto: Sirotti (archief)

Ramunas Navardauskas hoopt de competitie te hervatten in de Tour Down Under. De 29-jarige Litouwer stond sinds juni aan de kant met hartproblemen. Nu traint hij echter weer op volle kracht, vertelt hij in gesprek met Velon.

Op 1 september is Navardauskas succesvol behandelt in het ziekenhuis van München aan zijn hartritmestoornissen. De afgelopen maanden mocht hij slechts op lage intensiteit trainen. “Ik fietste iedere twee of drie dagen. Daarnaast ging ik lopen, maar mijn hartslag mocht niet hoger dan 120 slagen per minuut komen. Die trainingen waren heel saai en sloom. Soms was het zelfs irritant, door allemaal oudere mannen ingehaald worden. Nu gaat het beter en haal ik die oudere mannen weer in”, legt hij uit.

Tijdens een laatste test in Turijn is gebleken dat er geen bijwerkingen meer zijn. “Ik heb heel veel tests ondergaan sinds de ingreep. Iedere test toonde aan dat alles in orde was maar ik wilde nog rustig aan blijven doen. Bij de laatste test hebben de dokters gezegd dat ik er weer helemaal voor kon gaan”, vertelt hij.

Rentree
Op dit moment traint de tijdrijder met zijn ploeg Bahrain Merida op Hvar, Kroatië. “Ik heb een half jaar geen wedstrijden gereden. Het trainingskamp is goed om met mijn ploegmaats te vergelijken hoe ik er voor sta. Het werkt ook motiverend als je samen kan fietsen”, stelt hij.

Navardauskas hoopt van de lange periode rust goed terug te komen. “Het wedstrijdritme oppakken wordt wel zwaar. Ik ga gewoon weer op zoek naar mijn vorm en wie weet kom ik sterker terug. Het is allemaal moeilijk te voorspellen, dit is ook pas de eerste dag van het trainingskamp. Mijn eerste race volgt in Australië. Het wordt zwaar maar ik kan niet wachten. Ik kijk uit naar de start van het seizoen, hoe de rest verloopt zien we wel.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

ikbenprocycling 13 december 2017 om 15:26

anders kan hij altijd nog gaan knechten voor Rebellin

Headlines

Materiaalzone

Populair