Nathan Van Hooydonck: “Zijn creatief met onze manschappen omgesprongen”

dinsdag 19 juli 2022 om 17:49
Nathan Van Hooydonck: “Zijn creatief met onze manschappen omgesprongen”

Foto: Cor Vos

Gele truidrager Jonas Vingegaard kwam vandaag op geen enkel moment in de problemen, en dat is in de eerste plaats te danken aan een sterke Jumbo-Vismaploeg. Nathan Van Hooydonck was samen met Wout van Aert mee in de vlucht van de dag. “Het klopte allemaal perfect in de ploeg. We zijn creatief met onze manschappen omgesprongen.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Via de vroege vlucht konden we perfect anticiperen”, aldus Van Hooydonck bij Sporza. “Ik had niet gezien dat Wout mee was, dus ben ik er zelf nog achteraan gesprongen. Zo hadden we twee jongens mee. Op de eerste klim van de dag begonnen ze als een stel mafkezen te koersen, maar ik kon niet volgen. Op de top heb ik dan voet aan grond gezet en gewacht. Op die manier kon ik de afdaling en een deel van de slotklim voor mijn rekening nemen.”

Zo kwam Vingegaard de etappe weer perfect door. “We zijn weer een dag dichter bij het einde, dat is het belangrijkste. Geen tijdsverlies en zonder kleerscheuren, dat is alleen maar goed. We moeten vooral blijven koersen zoals we nu bezig zijn en alles kansen die zich voordoen, blijven grijpen. We moeten doen waar we goed in zijn.”

Tiesj Benoot: “Beter dan verwacht”
“Vooraf had ik wat twijfels over mijn heup na mijn val, maar het viel veel beter mee dan verwacht. Ze zeggen altijd dat de tweede dag na de val de ergste is, dus als dat waar is, sta ik er goed voor. Ik heb mijn werk kunnen doen, maar toen we nog met 25 man in het peloton zaten, zag ik dat het niet meer ging. Dan begon het wat vast te lopen in mijn rug.”

“Toch was het een goede dag”, besloot Benoot. “Ik ben tevreden dat iedereen in de ploeg op niveau was. Wout en Nathan waren mee in de vroege vlucht, en Sepp Kuss is de hele finale bij Jonas kunnen blijven. En ook de staf heeft voorbeeldig werk gedaan. Dankzij de osteopaat en masseur heb ik mijn werk kunnen doen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Landeirovic 19 juli 2022 om 17:57

Vooral deze renner is verdacht sterk beginnen rijden bij Jumbo. Waar hij in het verleden moest lossen op een vluchtheuvel gaat hij deze Tour ineens 1e Cat cols oprijden alsof het fluitend is. Sterke prestatie!

0
YogiBear 19 juli 2022 om 17:59

‘Verdacht’ Wat dacht je, ik gooi er even een insinuatie tegenaan?

0
SolitaryShell 19 juli 2022 om 17:59

Welke cols heb je het dan over?

0
Murcia 19 juli 2022 om 18:00

Fluitend zou ik niet willen zeggen, want hij anticipeert vooral en had vandaag ook mazzel qua timing in de terugkeer van de favorieten. Vorig jaar in de Vuelta reed hij al meer dan goed bergop als de man voor het vlakke. Men vergeet snel dat Nathan ooit een toptalent was bij BMC. Die pakt bij TJV dat weer op na die godvergeten periode bij CCC.

0
Olly 19 juli 2022 om 18:03

Wat een sneu figuur ben jij zeg:-/ Iedereen had het er over dat toen hij zonder ploeg kwam. Deze man moet binnenkomen bij TJV juist voor dit soort werk. Dus je reactie is verdacht gericht op insinueren om wat uit te lokken.
Daarbij gedijt deze man heel goed in een team met een doel, waarbij hij zelf ook kansen gaat en mag krijgen.
Je ziet zomaar dat hij geniet van de rol en zijn status binnen TJV.

0
xistnc 19 juli 2022 om 18:04

Maagklachten na een rustdag zijn misschien wel verdachter.

Overigens reed Nathan niet fluitend een Cat1 col op. Hij mocht de eerste hellende kilometers doen die amper boven de 5% uitkomen. Jawadde.

0
oscarito1908 19 juli 2022 om 18:21

Vergeet niet dat hij altijd een groot talent was. Bij CCC reed hij verloren rond. Heeft gewoon een goede keuze gemaakt om voor JV te gaan rijden.

0
Maenhout 19 juli 2022 om 23:25

Hij moest lossen zodra er gereden werd bergop. Weinig te insinueren dan.

0
KennyKlimmen 19 juli 2022 om 19:58

Qua timing zat hij helemaal goed bij die afdaling. Op het moment dat Vingegaard onder druk werd gezet. Het plan van vandaag werkte nagenoeg perfect.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone