Nathan van Hooydonck na Parijs-Roubaix: “Had zeker met Wout mee kunnen zitten”
foto: Cor Vos
maandag 10 april 2023 om 13:01

Nathan van Hooydonck na Parijs-Roubaix: “Had zeker met Wout mee kunnen zitten”

Video Jumbo-Visma trok zondag al vroeg ten strijde in Parijs-Roubaix. Met nog ruim honderd kilometer te gaan, reed Wout van Aert het peloton aan bonken. Zijn ploeggenoot Nathan Van Hooydonck zat niet mee in de elitegroep die daar ontstond. “Als ik in positie zit op de strook van Haveluy à Wallers, had ik zeker meegezeten met Wout en Christophe (Laporte, red.)”, zei Van Hooydonck na afloop tegen WielerFlits.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Van Hooydonck vertelt dat het vooraf al de bedoeling van Jumbo-Visma was om zover van de finish al eens door te trekken. “We wilden voor de eerste keer een beetje doorrijden en zo misschien al een kleine schifting doorvoeren. Ik zat jammer genoeg niet helemaal in positie, dus ik miste de slag. Gelukkig hadden we Wout en Christophe wel in de juiste positie.”

Laatstgenoemde, Christophe Laporte, viel door een lekke band terug in de groep met Van Hooydonck. “We hadden nog altijd Wout in de eerste groep, dus we hebben nog zoveel mogelijk druk proberen te zetten. Dat hebben we zo goed mogelijk gedaan.”

“Ik denk dat ik een goede wedstrijd heb gereden, maar als ik in positie zit op de strook van Haveluy à Wallers, had ik zeker meegezeten met Wout en Christophe. Dan is het weer een heel ander verhaal. Daar had ik mezelf wel bijgerekend voor de start”, aldus Van Hooydonck, die in de video ook nog terugblikt op zijn eigen voorjaar en dat van Jumbo-Visma.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

 
11 Reacties
Sorteer op:
10 april 2023
Dat is dan toch niet slim gereden van Van Hooydonck. Als je van te voren al weet dat je op een bepaald moment wil doortrekken met de ploeg moet jij daar toch ook zitten. Voor zover ik had kunnen zien was hij niet gehinderd door valpartijen of iets dergelijks. Achteraf nu zeggen dat hij meegezeten had in de elitegroep vind ik wat te gemakkelijk. Laporte was er wel bij. Dat hij met een lekke band wegvalt is pure pech. Maar Van Hooydonck had dat niet.
  10 april 2023
  Kruisje-vierkantje-rondje-r2. Dat zijn de knopjes op je playstation om voorin te zitten toch?
Van Hooydonck is toch één van de grote revelaties dit voorjaar en zat op het randje van de knechtenrol afgooien en loslaten.
  10 april 2023
  Oh, maar je zult mij niets over Van Hooydonck horen zeggen hoor. Hij is inderdaad super bezig dit jaar. Maar zijn opmerking over gisteren klopt voor mij niet. Als hij zegt dat ze plannen hadden vooraf, moet je zorgen dat je er bij zit. Dat was niet het geval.
  Wellicht is hier sprake van interne kritiek: had even gekeken dat ik ook goed zat voordat jullie gingen.
  10 april 2023
  Er wil op dat moment 130 man bij de eerst 5 die strook opdraaien. Dat is gewoon onmogelijk. Je zag dat ze voordien met 6 op een rij langs rechts voorbij het peloton gingen tot er een rotonde kwam en de laatste 2 van het 6-tal moesten remmen en inschuiven in een kansloze positie. Remmen ze niet dan doen ze een Maciejukje en is iedereen boos. Remmen ze wel dan krijgen ze het verwijt dat ze maar vooraan hadden moeten zitten. Zo werkt het helaas niet. Op die strook was het nu perongeluk Degenkolb die de loterij won en aan het wiel zat en zo de koers van z'n (tweede) leven kon rijden. Draait hij daar door een klein kwakje pas als 30e op dan spreken we waarschijnlijk niet eens over hem, tenzij hij achteraf wel vooraan zat in het bos en niet aan de kant waar Mohoric/Van Baarle/Asgreen vielen en nog zou meegekund hebben met Pedersen, Ganna en die Alpecins. Roubaix is bij uitstek de koers van de alsen de maaren en de misschiens.
10 april 2023
Als dit, als dat, als ik, wat niet is, is niet, nederlaag aanvaarden zoals Mathieu dat deed met Tadej Pogačar na die prachtige Ronde van Vlaanderen.
  10 april 2023
  Waar lees je ergens dat ze de nederlaag niet aanvaarden?
  10 april 2023
  Dus vanaf nu niks meer vragen aan renners? Gewoon de nederlaag aanvaarden en zwijgen?
  Van Hooydonck heeft best het recht om te balen dat hij niet meezat. Die denkt natuurlijk: ‘als ik mee was had die lekke band van Laporte nooit geleid tot het terugkomen van Vermeersch & Philipsen. Dat heet zelfvertrouwen waar niets mis mee is.
10 april 2023
Nathan is niet bepaald een professor hoor. Hij weet waar ze gaan, is niet op de afspraak en geeft naderhand aan dat hij er wel bij had kunnen zitten. Tsja blijkbaar niet denk ik dan.

Reacties zijn gesloten.