Namen wil EK veldrijden 2022 organiseren

maandag 9 november 2020 om 18:14
Namen wil EK veldrijden 2022 organiseren

Mathieu van der Poel won in 2019 de Wereldbeker in Namen - foto: Cor Vos

Het Europees kampioenschap veldrijden wordt over twee jaar wellicht georganiseerd in Namen. De Waalse stad heeft zich bij de UEC gemeld als kandidaat om het EK in 2022 naar de Citadel te halen.

De Stad Namen wordt in haar kandidatuur gesteund door de Waalse overheid. Ook Golazo, dat sinds 2009 de Citadelcross in Namen mogelijk maakt, doet mee. “Het is de bedoeling dat ook Golazo zijn schouders zet onder dit EK 2022, samen met Belgian Cycling”, bevestigt Golazo-directeur Christophe Impens ons.

Naar verwachting maakt de Europese wielerbond UEC binnenkort bekend welke stad het EK veldrijden 2022 mag organiseren. Namen is de enige Belgische kandidaat. Koksijde wilde aanvankelijk ook een gooi doen naar het evenement, maar de kustplaats doet dat toch niet. Dat laat de organisatie ons weten.

Rosmalen
Afgelopen weekend werd het EK veldrijden 2020 georganiseerd in het Nederlandse Rosmalen, dicht bij Den Bosch. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dat op een afgesloten terrein, zonder publiek en met strenge regels. Eli Iserbyt en Ceylin del Carmen Alvarado wonnen er de titels bij de profs.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Bami Bal 9 november 2020 om 18:32

Een onzinnig kampioenschap m.i.. In het mondiale veldrijden rijden sowieso bijna alleen Europese renners.

chiller87 9 november 2020 om 19:04

Bij de vrouwen rijden er toch wel een aantal Amerikaanse vrouwen die mee kunnen doen in de top 10. Maar buiten de Amerikanen is deze sport inderdaad onbekend.

Arie den Blanken 9 november 2020 om 20:17

Dan zou het Nat. Kamp. voor de mannen in België en voor de vrouwen in NL ook onzin zijn. Het EK begint juist aan waarde te stijgen. Levert net als andere kampioenschappen een trui op die een seizoen getoond wordt en dus extra publiciteit en daarom financiëel aantrekkelijk.

Verweggistan 10 november 2020 om 08:48

En een keertje niet in Nederland of Vlaanderen. ;)

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair