Nairo Quintana sluit terugkeer naar Movistar niet uit

zondag 20 november 2022 om 12:40
Nairo Quintana sluit terugkeer naar Movistar niet uit

foto: Cor Vos

Er is de laatste weken erg weinig naar buiten gekomen over de toekomst van Nairo Quintana. De Colombiaan heeft inmiddels wel aangegeven dat hij volgend jaar op WorldTour-niveau zal acteren, maar verder is het gissen naar zijn nieuwe werkgever. Zelfs zijn voormalige ploeg Movistar is een optie.

Quintana sluit een terugkeer naar de formatie van Eusebio Unzué niet uit, blijkt in een interview met persbureau EFE. “Het zou een van de opties kunnen zijn. Ik heb een geweldige relatie met de mensen binnen de ploeg en we hebben samen grote successen gevierd. Waarom niet? Maar het belangrijkste is dat ik verschillende mogelijkheden heb om door te gaan met koersen.”

De vraag is alleen of Movistar wel oren heeft naar een terugkeer van Quintana, aangezien de Spaanse formatie zijn selectie al rond heeft met het oog op het nieuwe wielerseizoen. De ploeg heeft – met Fernando Gaviria, Ruben Guerreiro en Iván Romeo – ‘slechts’ drie renners aangetrokken voor 2023.

Quintana werd in augustus gediskwalificeerd in de Tour de France, waarin hij zesde werd, na een positieve test op tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI. Quintana ging nog in hoger beroep tegen deze diskwalificatie, maar dit werd door het CAS afgewezen.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Adorni 20 november 2022 om 14:13

Misschien kan de reactie eens zijn eigen artikelen lezen
Dit voelt aan als copy paste van artikel van gisteren, gebaseerd op dezelfde bron.

2
Ronellenfitsch 20 november 2022 om 12:51

Mooi, met Valverde als communicatieman, goede tv

0
Edwin Jansen 20 november 2022 om 12:57

Haha! Erg grappig Nairo.

0
Koers 20 november 2022 om 13:05

Salaris bij een b-ploegje nog iets omhoog lullen? Een dopeur moet je als worldtourploeg niet willen. Al zal de prijs een stuk lager liggen natuurlijk.

0
Shinzawai 20 november 2022 om 13:11

Formeel gezien is tramadol nog geen doping. Daarom is Quintana niet geschorst geweest, maar slechts gediskwalificeerd.

1
Shinzawai 20 november 2022 om 13:15

Movistar heeft al 30 renners, dus dat lijkt me geen logische optie.

0
Samamba 20 november 2022 om 13:40

Nee, maar Movistar doet dat wel.
Hij gaat blijkbaar naar Bahrain.

0
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 20 november 2022 om 13:55

Als Quintana naar Bahrein gaat, dan komt hij daar Landa tegen. En toen Landa bij Movistar ging rijden, kreeg hij niet bepaald een warm welkom van Quintana. Dat zijn geen vrienden. Au contraire.

0
Cornelius 20 november 2022 om 17:36

Lijkt me duidelijk. Het voorstel van Bahrein of Astana bevalt Nairo niet zo, dus probeert hij zijn prijs wat op te drijven met een gefingeerd alternatief. Kan me niet voorstellen dat ze daar intrappen.

0
vevie 20 november 2022 om 18:59

Zal meer een kwestie zijn van welke waarde ze nog in Quintana zien en of ze willen betalen wat hij eist. Je kunt als werknemer vragen/eisen wat je wil, de werkgever bepaalt vervolgens als hij daar wel/geen gehoor aan wilt geven.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone