Nairo Quintana mikt op rentree in Tour Colombia

zondag 6 december 2020 om 10:11
Nairo Quintana mikt op rentree in Tour Colombia

foto: Cor Vos

Nairo Quintana is nog altijd herstellende van een zware knieblessure, maar de renner van Arkéa-Samsic gaat voor een rentree in februari tijdens de Tour Colombia. “Het is afwachten hoe goed ik dan ben, maar ik zal zeker aan de start staan”, aldus Quintana.

De 30-jarige renner laat weinig aan de verbeelding over in gesprek met Antena 2. “De Tour Colombia komt eraan en ik ben van de partij, al kan ik niet inschatten hoe het tegen die tijd met mijn vorm is gesteld.” Quintana werd eind oktober geopereerd aan zijn linkerknie, aangezien hij na de coronabreak rondreed met hevige kniepijn.

Een gevolg van een ongeluk tijdens de zomer in Colombia, toen hij op training werd aangereden door een auto. Quintana leek in de Tour de l’Ain weinig last te hebben van zijn knie, maar in het Critérium du Dauphiné en de Tour de France bleef de linkerknie hem parten spelen. Hij wist de Tour nog wel uit te rijden, maar deed dit met een breukje in de knieschijf.

Trainingskamp
Na de operatie sprak de Colombiaanse sportarts Gustavo Castro van een genezingsproces van vier tot acht maanden. Quintana hoopt vier maanden na de operatie alweer terug te keren in het peloton. Volgens Lé Telegramme mist Quintana wel het eerste trainingskamp (tussen 14 en 22 december in Cannes) van zijn ploeg Arkéa-Samsic.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Koers 6 december 2020 om 10:21

Is het dopingonderzoek al afgerond?

Fritsie 6 december 2020 om 11:02

Het onderwerp doping wordt kunstig ontweken

S. Morgenstern 6 december 2020 om 11:14

Maar hoe zit het nu met Grega Bole?

Wheely 6 december 2020 om 11:21

Juist, of zitten we hier op wielerflits.col?

FDJ 6 december 2020 om 11:45

Hij is niet voorlopig geschorst, maar heeft de schijn natuurlijk wel tegen. Het zou Arkea sieren hem niet op te stellen want het onderzoek is natuurlijk niet voor niet ingesteld en ze zoeken niet voor niets je hele hotelkamer door. Nu heb ik niet het idee dat hij in eigen land ook maar iets te vrezen heeft voor kritische vragen en dat alle renners daar op voetstukken staan met stevig fundament.

Headlines

Materiaalzone

Populair