Nairo Quintana staat voor maandenlange revalidatie na knieoperatie

woensdag 21 oktober 2020 om 11:32
Nairo Quintana staat voor maandenlange revalidatie na knieoperatie

© Cor Vos

Nairo Quintana wordt vandaag in Frankrijk geopereerd aan de linkerknie. Volgende maandag vliegt hij terug naar Colombia waar hij met zijn revalidatie zal starten. Wanneer hij opnieuw competitief zal zijn, is voorlopig een vraagteken, maar volgens de Colombiaanse sportarts Gustavo Castro wordt het een proces van meerdere maanden.

Het najaar van Nairo Quintana is een lange helletocht. Na de corona-break hervatte hij de competitie nochtans veelbelovend met ereplaatsen in de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en de Tour de l’Ain. Ook in de Dauphiné, zijn laatste voorbereiding op de Tour de France, liep alles in eerste instantie naar wens, tot hij in de vijfde rit  moest opgeven vanwege hevige kniepijn.

Een gevolg van een ongeluk tijdens de zomer in Colombia, toen hij op training werd aangereden door een wagen. Ook tijdens de voorbije Tour de France bleef de linkerknie hem parten spelen. Hij kwam bovendien een paar keer ten val, wat er ook geen goed aan deed. Quintana reed de Tour nog uit, finishte in Parijs zelfs als 17de, maar achteraf bleek hij dat met een breukje in de knieschijf gedaan te hebben. Einde seizoen, dus.

Vandaag wordt de Colombiaan de geopereerd in Frankrijk, waarna hij volgende maandag naar Colombia terugvliegt om er aan zijn herstel te beginnen. En als het van de Colombiaanse sportarts Gustavo Castro afhangt, zou dat wel eens een proces van vele maanden kunnen zijn. “Afhankelijk van de precieze locatie en de mate van de blessure, zal dat tussen de vier en de acht maanden zijn”, aldus Castro tegen Ciclismcolombiano.com.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Chris Van Uden 21 oktober 2020 om 11:44

Vier tot acht maanden.. Dat is toch wel een serieuze ingreep. Benieuwd of hij daarna weer op niveau komt..

FDJ 21 oktober 2020 om 12:06

Het niveau van zijn entree in het peloton tot ongeveer 2015 haalt hij structureel, op een enkele uitschieter na, al niet meer.

Vermoeden is dan ook dat dat een beetje de achtergrond achter het dopingverhaal is. In de lockdown denken te profiteren van mindere controles om nog 1 keer te vlammen en de druk van je Franse sponsor voelen om hun wens in vervulling te laten gaan. Alleen dan val je lullig en stort de Gendarmerie zich op je.

Zoals misdadigers dan tegenwoordig zeggen: Hoeveel pech wil je hebben.

Chris Van Uden 21 oktober 2020 om 12:21

Er wordt ook beweerd dat hij veel ouder is dan 30. Wat je zegt over zijn niveau na 2015 klopt wel, al rijdt hij nog wel regelmatig top 10.

Lalsacien 21 oktober 2020 om 18:13

Het niveau van Quintana van voor de lockdown (februari maart) was beter dan erna dus die vlieger gaat niet op…

Dekker 21 oktober 2020 om 11:47

Hoe zat het met dat dopingverhaal dan?

Jan Blokland 21 oktober 2020 om 11:54

Oei, dat gaat dus ook een probleem worden om op niveau terug te komen.

Japsie 21 oktober 2020 om 12:22

@ FDJ, zelden zoveel fantasie en speculatie in een reactie gelezen.

LucasR 21 oktober 2020 om 12:49

Zo, plus 100… én insinuatie.

Poeksel 21 oktober 2020 om 12:25

Wel knap dat ie als opa nog zo’n goed voorjaar reed. Lukte Valverde niet eens meer.

Jan 21 oktober 2020 om 14:25

Komt m goed uit die “operatie “

Headlines

Materiaalzone

Populair