Nairo Quintana: “Ik wilde zien hoe mijn vorm was”

Door , vrijdag 15 juni 2018 om 18:48
Nairo Quintana: “Ik wilde zien hoe mijn vorm was”

foto: Sirotti

Nairo Quintana was heel benieuwd naar zijn vormpeil. Daarom trok de Colombiaanse klimmer van Movistar vroeg ten aanval in de Ronde van Zwitserland, wat hem uiteindelijk de etappezege opleverde op Arosa. “Ik wilde zien hoe mijn vorm echt was. Ik voel mij geweldig op dit moment”, zegt hij op de ploegsite.

Het was een etappe met de nodigde tactische plannen. Zo had Movistar Victor De la Parte meegestuurd in een kopgroep van 31 man. “We hadden Daniele Bennati op kop van het peloton om de kopgroep dichtbij te houden. We wilden daarna voordeel pakken van Victor om de sprong te maken en verder weg te rijden. De la Parte was van grote waarde op het vlakke stuk tussen de beklimmingen”, vertelt Quintana. “Uiteindelijk was het aan mij. Mikel Landa viel nog aan in de favorietengroep om het tempo van BMC te verstoren, precies zoals ik hem gevraagd had.”

Quintana draagt de winst op aan zijn teamgenoten en ploegleider José Luis Arrieta. “Hij vierde zijn verjaardag in de ploegwagen vandaag”, aldus de Colombiaan, die uit deze inspanning veel info heeft gehaald. “Het is belangrijk voor mijn lichaam en voor de hele ploeg om onszelf zo goed te zien rijden voor de Tour de France. Het was een grote test en er wacht een nieuwe test op zondag. Deze negen koersdagen hebben ons geholpen om langzaam op te bouwen richting juli en hopelijk brengt het ons geluk.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Romāns Vainšteins 15 juni 2018 om 19:42

Hup Quintana !

Een grote schare fans zal de beste man als ijskonijn pur sang nooit krijgen maar we hebben het hier wel met de beste natuurlijke klimmer van het hele veld te maken. Volgens mij nog steeds de enige die het monster van Wielerstein echt kan pakken op dat vlak.

BauenLau 15 juni 2018 om 19:45

Was een leuk testje voor hem.
Vooral knap dat hij 12 km nagenoeg vlak op kop sleurde en laatste stukje klim toch weer tijd op de rest pakte.

Langzaam opbouwen richting juli, dus ik vermoed dat hij nog veel beter gaat zijn in de Tour.

Slurpie Blauw 15 juni 2018 om 20:06

@RV
Hij heeft de uitstraling van een sjaggo tuinkabouter, dus nee, hij heeft weinig fans buiten Colombia. Zijn aanvalslust is daarbij ook flink afgenomen, zoals is gezegd.

En het monster van Wielerstein is Froome, neem ik aan?! Tja, er zijn er hopelijk wel meer die hem kunnen bedreigen. Zeker deze TDF.

Agos-Vidalos 15 juni 2018 om 20:12

Dat aankomende zomer een opmaat mag zijn voor een heuse Colombiaanse hegemonie! Ik zie heel graag deze 1,67m. lange klimgeit overwinnen in de grootste wedstrijd die het wielrennen lief heeft de komende jaren (3?). Met in zijn kielzog de onbetwiste kroonprins van het gezelschap: Egan Bernal.

belasco 15 juni 2018 om 20:25

Wat een superlatieven weer. Quintana wint weer een keer een ritje. Nou nou zeg.
Mag hopen dat ie na de kasseien al 45 minuten aan z’n broekje heeft.

Romāns Vainšteins 15 juni 2018 om 20:31

Uitstraling is bloody overrated, die Froome is ook een stuk nat papier in de prullenbak op een IT-centre. Het gaat om fietsen en niet hoe goed ze de 5 beroemdste scenes van George Clooney na kunnen spelen.

Er zijn er vast genoeg die net als mij de machtig mooie renner Quintana kunnen waarderen. Eigenlijk toch iemand die zich jaarlijks zou moeten toespitsen op de rondes waar het meest boven de 2000 geklommen wordt.

chassepatate 15 juni 2018 om 20:36

als ik

vluggejapie 15 juni 2018 om 21:10

De validiteit van iedere bedreiging voor Sky als aanleiding voor enthousiasme staat buiten kijf. Ook klimkabouter Quintana.

samuello 15 juni 2018 om 22:51

@RV: Na wat hij flikte om de giro d’Italia te winnen kan ik moeilijk voor quintana juichen, zelfs tov froome, die over het algemeen ook nog leuker koerst. Quintana wacht (muv deze etappe) altijd veel te lang met aanvallen. Dat zijn uitstraling niets is komt daar alleen maar bovenop, maar helpt hem ook niet.

Bobby Solo 16 juni 2018 om 00:29

Intrinsiek ( mooi woord toch) de beste klimmer van het hele pak en mits in vorm mooi om in actie te zien. Toch voorzie ik een betere Landa in de Tour, verwacht dat ie heel stiekem naar een bloedvorm toe groeit straks. Voor een klimmer heeft die Landa trouwens beste bielzen van bovenbenen, maar om met Wilfried Genee te spreken, dat geheel terzijde.

Jean Dumas 16 juni 2018 om 08:31

Benieuwd naar Alpe d’Huez, en wat hij daar kan. Etappezege en podiumplaats zit erin.

Headlines

Materiaalzone

Populair