Nairo Quintana: “Ik probeer etappes altijd met enige elegantie te winnen”

zaterdag 14 maart 2020 om 15:38
Nairo Quintana: “Ik probeer etappes altijd met enige elegantie te winnen”

foto: Cor Vos

Nairo Quintana was zaterdag ver uit de beste in de slotetappe van Parijs-Nice. Niemand was in staat om te reageren op de aanval de Colombiaan, die vervolgens stug naar de overwinning reed. “Ik probeer etappes altijd met enige elegantie te winnnen.”

Quintana maakte met zijn overwinning het sublieme werk van zijn ploeg – vooral Winner Anacona liet zich gelden – af. “Ze hebben hard gewerkt om de vlucht terug te halen, waarna ik heb gedaan wat ik moest doen.”

“Helaas kon ik in het klassement geen rol van betekenis meer spelen”, gaat hij verder. “Ik ben een keer zwaar gevallen en heb toen veel tijd verloren. De dagen daarna ben ik steeds met de favorieten gefinisht. Ik wilde per se nog een keer winnen om wat vreugde aan het team te geven. Dit is een presentje voor hen allemaal.”

Nu Parijs-Nice is afgelopen en er voorlopig geen wedstrijden meer op de planning staan wegens het coronavirus, is het tijd voor Quintana om huiswaarts te keren. “Ik ga nu naar Colombia om bij mijn familie te blijven”, zo eindigt hij.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Michael_ 14 maart 2020 om 16:10

Ik ben toch wel echt fan van deze quintana 2.0

Romāns Vainšteins 14 maart 2020 om 19:19

Quintana heeft altijd op deze manier ritten gewonnen, het verschil is dat hij een tijdlang de enige robots uitdager was waardoor zijn rijstijl vertekende.

S. Morgenstern 14 maart 2020 om 19:38

Vorig jaar was zijn/hun actie hier in de slotrit toch niet minder aantrekkelijk? Ik zie liever zo’n poging, dan een korte aanval van de beste klimmer zoals vandaag.

Samlambeej 14 maart 2020 om 16:32

Dat doet hij ook. Dat ene goede moment aanvoelen waar niemand kan reageren en dan beheerst maar hard naar de meet rijden.

Geen 5 pogingen nodig om daarna 10 keer angstig achterom te kijken. Kiest en gaat!
Men zegt daarom soms dat hij een verdedigende renner is. Daarvoor heeft ie toch aardig wat etappes gewonnen, ook de laatste jaren.

IlPirata 14 maart 2020 om 16:36

Toch wel een verbetering geweest, de overstap naar een ander team. Weer op niveau en dat is fijn voor de koers .

Panache 14 maart 2020 om 19:59

Vorig jaar 2e in Parijs Nice en ritwinst in Tour èn Vuelta. Dat ‘slechte’ niveau van afgelopen jaren werd wat overdreven. Quintana brandt op in ritten waarin de treintjes vol gas blijven gaan. Dat is (denk ik) nu ook niet opgelost.

Samlambeej 14 maart 2020 om 21:06

+ zijn team steunde hem lang niet meer ten volle voor het klassement.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair