Nairo Quintana hervat training na knieoperatie

donderdag 31 december 2020 om 08:19
Nairo Quintana hervat training na knieoperatie

foto: Cor Vos

Nairo Quintana zit twee maanden na zijn knieoperatie weer op de fiets. Dat is te zien op sociale media. “We zijn weer in actie”, schrijft de Colombiaanse kopman van Arkéa-Samsic erbij. “Het begint met het voelen van de frisse lucht in je gezicht.”

Quintana werd eind oktober geopereerd aan zijn linkerknie, aangezien hij na de coronapauze rondreed met hevige kniepijn. Een gevolg van een ongeluk tijdens de zomer in Colombia, toen hij op training werd aangereden door een automobilist. ‘Nairoman’ bleek de Tour de France te hebben uitgereden met een breukje in de knieschijf.

De winnaar van de meest recente Tour de la Provence en de Tour du Haut-Var hoopte in 2021 te kunnen herbeginnen in de Tour Colombia, maar die rittenkoers in eigen land is inmiddels afgelast. Arkéa-Samsic-manager Emmanuel Hubert rekent wel op een comeback van Quintana eind februari.

“Waarom niet? Zijn revalidatie lijkt erg goed te verlopen. Hij fietst nu alweer een beetje op de hometrainer. Vijftien minuten, maximaal dertig minuten”, zei Hubert bijna twee weken geleden. Toch wil hij niet te veel druk op Quintana zetten. “We moeten gewoon een beetje geduld hebben. Het is belangrijk om niets te overhaasten.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

FDJ 31 december 2020 om 09:21

Quintana moet eerst maar eens afwachten wat voor gevolgen zijn dopingzaak gaat hebben.

Panache 31 december 2020 om 09:52

Misschien wel, maar aan de andere kant weet Nairo hoe hij gehandeld heeft, of er iets illegaals heeft plaatsgevonden en indien dat zo is wat dan de kans is dat ze daar achter zijn gekomen. Voor ons is het slechts gissen.

S'mon 31 december 2020 om 11:00

@FDJ, ik weet niet of u dit artikel al heeft gelezen, maar een deel van het artikel gaat over het dopingonderzoek.
https://sporza.be/nl/2020/12/31/nairo-quintana-hervat-training-na-dubbele-knie-operatie~1609407092634/

FDJ 31 december 2020 om 11:17

@Panache dat is kul. Froome werd hier aan de hoogste boom gehangen terwijl hij ook zei onschuldig te zijn. Ze zeggen allemaal onschuldig te zijn. Een inval in een hotelkamer tijdens de Tour. Daar moet mi een hele goede reden voor zijn. De verantwoordelijken weten dat het in de media groot uitgemeten gaat worden en doen dit niet zomaar.

Ik verbaas mij erover hoe stilletjes het rond deze zaak blijft itt andere vermeende dopingzaken.

Panache 31 december 2020 om 11:26

Het is stilletjes omdat er geen belastende feiten door de pers, UCI of Franse/Colombiaanse anti-dopingautoriteit naar buiten zijn gebracht. Dus iedereen kan alleen maar gissen (en dit is het grote verschil met Froome waar gewoon een AAF op tafel lag).

Headlines

Materiaalzone

Populair