Nairo Quintana hervat seizoen in Mont Ventoux Dénivelé Challenge
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 16 juli 2020 om 16:23

Nairo Quintana hervat seizoen in Mont Ventoux Dénivelé Challenge

Nairo Quintana heeft besloten om alsnog deel te nemen aan de Mont Ventoux Dénivelé Challenge, zo meldt zijn ploeg Arkéa-Samsic. De klimwedstrijd zal worden verreden op donderdag 6 augustus.

Eerder werd al bekend dat Quintana voor de Tour de France (29 augustus-20 september) nog zal deelnemen aan de Tour de l’Ain (7-9 augustus) en het Critérium du Dauphiné (12-16 augustus). De Colombiaanse klimmer herbegint zijn seizoen echter met de Mont Ventoux Dénivelé Challenge.

De concurrentie is gewaarschuwd, aangezien Quintana voor de coronabreak al wist te domineren op de flanken van de Mont Ventoux. De renners reden in de Tour de La Provence tot aan het skistation Chalet Reynard, enkele kilometers onder de top van de Mont Ventoux, maar Quintana wist zijn tegenstanders alsnog op grote achterstand te fietsen.

Op de voorlopige deelnemerslijst prijken ook de namen van Richie Porte, Bauke Mollema, Romain Bardet, Miguel Ángel López en Fabio Aru. Vorig jaar ging de zege naar Jesús Herrada namens het Franse Cofidis. De Spanjaard is ook dit jaar weer van de partij.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2020 16:45
Gaaf
17 juli 2020 19:20
Wordt deze uitgezonden of is er een live stream?

Reacties zijn gesloten.