Nairo Quintana doet komend weekend mee aan Colombiaans kampioenschap

maandag 30 januari 2023 om 15:35
Nairo Quintana doet komend weekend mee aan Colombiaans kampioenschap

foto: Cor Vos (archief)

Nairo Quintana zal komend weekend weer te zien zijn in wedstrijdverband. De klimmer zal zondag – als lid van een eenmansformatie – namelijk meedoen aan het Colombiaans wegkampioenschap.

De regels van de Colombiaanse wielerfederatie geven Quintana de ruimte om deel te nemen aan de nationale kampioenschappen, en dus zal de bijna 33-jarige renner (Quintana viert aankomende zaterdag zijn verjaardag) in actie komen in de wegwedstrijd. De laatste keer dat Quintana meedeed aan een professionele wielerkoers, was in september 2022, als vertegenwoordiger van zijn land op de wereldkampioenschappen in het Australische Wollongong.

Quintana kwam de voorbije drie seizoenen uit voor het Franse Arkéa-Samsic, maar begin oktober 2022 besloten beide partijen – ondanks een eerdere mondelinge overeenkomst tot contractverlenging – uit elkaar te gaan. De klimmer was twee maanden eerder uit de uitslag geschrapt van de Tour de France, na een positieve test op Tramadol. Deze pijnstiller staat niet op de verboden middelenlijst van de WADA, maar is wel verboden door de UCI.

Zoektocht
De tweevoudig winnaar van een grote ronde heeft nog altijd geen nieuwe ploeg gevonden, maar liet onlangs op een persconferentie weten dat hij niet van plan is om het bijltje er zomaar bij neer te gooien. “Ik ben in zeer goede vorm. Ik zal blijven vechten om weer mee te strijden. Ik ben een eerlijke renner die zich aan de regels heeft gehouden.” Quintana wil actief blijven op profniveau en sloeg dus al meerdere aanbiedingen van Colombiaanse conti-teams af, waaronder Medellín-EPM.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Jean Dumas 30 januari 2023 om 15:40

Nairo is altijd al een eenmansformatie geweest.

6
Dikke Vrouw 30 januari 2023 om 15:51

Das een goeie jean :D

0
ThorHushovd 30 januari 2023 om 16:35

Toch is het heel heftig, deze situatie. Overal waar hij nog gaat tekenen, geldt ook voor Angel Lopez, zal hij de schijn tegen hebben bij elke goede prestatie. En dus waagt een ploeg zich er niet aan.

Kijk als ze aantoonbaar echte bandieten zijn, dan waren ze wel (langdurig) geschorst. Maar dat is dus niet het geval. Ook al is er bij Quintana daadwerkelijk bewijs, het vergrijp is niet zo zwaar dat het grote sportieve consequentie zou hoeven hebben… als imago niet meetelde. En dan is het nu de vraag of dit niet een doodsteek kan worden voor het mondiale imago van Colombiaanse (of zelfs Zuid-Amerikaanse) wielrenners.

1
Polleke 30 januari 2023 om 16:49

Nog niet eens zo lang geleden aarzelden ploegen niet om echte dopingzondaars weer in de armen te sluiten…dat ze tegenwoordig weigerachtig staan tegenover potentiele zondaars is alleen maar toe te juichen…

3
Dikke Vrouw 30 januari 2023 om 17:03

Tijd voor een colombiaanse wereldtour team !!

0
SCIC 30 januari 2023 om 17:51

Medellin is geen klein ploegje meer :-) Afgelopen week aardig wat punten gesprokkeld.

0
Olly 30 januari 2023 om 19:08

Nairo an MAL in 1 team, dat lijkt mij wel wat als je beide tegelijk in een grote ronde opstelt.

0
Polleke 30 januari 2023 om 20:26

Dat zit er voorlopig niet in… wel jammer idd.

0
Cochise 30 januari 2023 om 21:12

Bernal, Nairoman, Superman, Uran, Higuita,… smullen van dat deelnemersveld! Van de (semi-) favorieten ontbreekt enkel Buitrago.

0
Romāns Vainšteins 30 januari 2023 om 15:52

Hup Quintana!

-1
Dikke Vrouw 30 januari 2023 om 16:02

Hup Quintana
Quintana is de beste :D

1

Headlines

Populair

Materiaalzone