Nacer Bouhanni: “Het is nu moeilijker om Milaan-San Remo te winnen”

zondag 7 februari 2021 om 12:43
Nacer Bouhanni: “Het is nu moeilijker om Milaan-San Remo te winnen”

foto: Cor Vos

Nacer Bouhanni droomt op zijn 30ste nog altijd van winst in Milaan-San Remo, maar beseft dat het geen eenvoudige opdracht is om ‘La Primavera’ te winnen. “Het is tegenwoordig nog lastiger om Milaan-San Remo te winnen, aangezien er zo ontzettend veel puncheurs zijn.”

De sprinter van Arkéa-Samsic werd in het verleden al eens vierde, zesde én achtste in Milaan-San Remo. “Het is een prachtige wedstrijd en een koers die me ook ligt”, zo vertelt Bouhanni, die momenteel bezig is aan de Ster van Bessèges, aan Cyclingnews. “De finale is natuurlijk wel erg lastig met de beklimmingen van de Cipressa en de Poggio.”

“Ik denk dat het de laatste jaren nog moeilijker is geworden om mee te doen voor de overwinning, aangezien er zo ontzettend veel puncheurs zijn bijgekomen. Die hopen allemaal weg te rijden op de Poggio. Dat maakt het een stuk lastiger voor de sprinters. Het is echt zaak om je wagonnetje aan te haken en te overleven, maar dat is onzettend lastig.”

Tour de France 
Bouhanni hoopt ook dit jaar weer goed te presteren in de Italiaanse voorjaarsklassieker. De spurter zal in aanloop naar Milaan-San Remo nog de Tour de La Provence en Parijs-Nice betwisten. In de zomer hoopt Bouhanni ongetwijfeld aan de start te staan van de Tour de France, maar de Fransman wil nog niet op de zaken vooruit lopen.

“Ik wil dit seizoen wedstrijden winnen, dat is het voornaamste doel. Ik heb nog niet aan de Tour gedacht, er is nog een lange weg te gaan. Ik focus me nu gewoon op de komende wedstrijden, te beginnen met de Tour de La Provence. Ik heb mijn conditie goed kunnen opkrikken in de Ster van Bessèges”, aldus Bouhanni.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Wim Kruithof 7 februari 2021 om 12:56

Bouhanni als winnaar Milaan – Sanremo. Zou een mooie naam voor de erelijst zijn… maar waarschijnlijk ook een teken dat we naar slappe koers hebben gekeken. Gaat het op een lint omhoog, moet Bouhanni eraf.

LucasR 7 februari 2021 om 13:01

Helemaal mee eens. Ik gun Bouhanni die grote overwinning, maar hoop meer op een spannende finale met een hoofdrol voor bijvoorbeeld MvdP!

S'mon 7 februari 2021 om 13:09

Een finale met Mathieu, Wout en Julian, dat is zowat het droomscenario voor elke klassieker dit jaar.

David Janssens 7 februari 2021 om 13:30

Bouhanni zal Milaan San Remo nooit winnen. Hij heeft al moeite genoeg een “gewone” massasprint te winnen, na die kuitenbijters is bij hem als hij er al bij kan blijven het beste er zeker al vanaf.

vincenzo 7 februari 2021 om 13:55

Weer zo’n dromer

Panache 7 februari 2021 om 14:08

Dromer? Ik zou zeggen een realist (in dit interview).

vincenzo 7 februari 2021 om 15:35

Klopt; er staat inderdaad nergens dat hij zegt van winst te dromen. De zin "Nacer Bouhanni droomt op zijn 30ste nog altijd van winst in Milaan-San Remo" is een interpretatie van de schrijver van het artikel. Logischer was geweest: "Nacer Bouhanni gaat op zijn 30ste nog steeds voor winst in Milaan-San Remo"

Alto de angliru 7 februari 2021 om 14:15

@ David

Iemand die al eens vierde zesde en achtste is geworden onmogelijk om 1ste te worden? Hmm apart zeg maar jij kan het wel weten neem ik aan laten we het daarbij houden.

Lance4eva 7 februari 2021 om 18:24

Ik denk dat Gaviria ook nog steeds als een stekker baalt van zijn valpartij destijds, maar die zal eerder winnen dan Bouhanni.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair