Na stage bij ABLOC CT zoekt Joost Nat (19) nu naar nieuwe ploeg

Na stage bij ABLOC CT zoekt Joost Nat (19) nu naar nieuwe ploeg

foto: ABLOC CT

woensdag 17 november 2021 om 14:07

Zijn stageperiode bij ABLOC CT draaide uiteindelijk op niets uit, maar Joost Nat zit niet bij de pakken neer. De 19-jarige coureur uit De Weere zoekt nog altijd naar een ploeg voor 2022. “Ik houd alle opties open”, vertelt hij aan WielerFlits.

Nadat Nat in 2019 doorbrak bij de junioren, belandde hij via de opleidingsploeg van Ridley Hermans bij West-Frisia. “In 2020 heb ik een trainer genomen, Leon Burger van Robic, en sindsdien is het snel gegaan. In een jaar tijd was ik heel erg verbeterd. Helaas heb ik dat jaar bijna geen wedstrijden kunnen rijden vanwege de coronacrisis”, legt de Noord-Hollander uit.

Begin dit seizoen sloot Nat aan bij het clubteam van WV West-Frisia. Nadat hij onder meer 36ste was geworden op het NK tijdrijden voor beloften, reed hij een sterke Ronde van Kosovo (UCI 2.2) in dienst van Global Cycling Team. Nat werd tweede in de slotrit en uiteindelijk twintigste in het eindklassement.

Stage bij ABLOC CT
Niet veel later mocht hij aansluiten bij ABLOC; de continentale ploeg bood hem een stagecontract aan vanaf augustus en zo kon hij diverse Belgische eendagskoersen rijden. Die stage kende nog een ongelukkige pauze voor Nat door een coronabesmetting halverwege september. Daardoor kwam hij ruim een maand niet in actie.

Eind oktober kwam Nat voor het laatst in actie in het International Beloften Weekend. Een vast contract bij ABLOC zat er niet in. “Dat is erg jammer, maar nu ga ik door. Ik heb momenteel geen aanbiedingen die lopen”, aldus Nat. “Ik heb geen voorkeur voor een binnenlandse of buitenlandse ploeg. Het liefst heb ik een ploeg waar ik mij goed kan ontwikkelen en de kans krijg om te laten zien wat ik kan. Ik wil mij vooral ontwikkelen in klassieke werk, in sprints en het tijdrijden.”


Zit jij als (continentale) renner ook nog zonder contract voor 2022? Neem dan contact op met Maxim Horssels, Youri IJnsen, Nick Doup of Julian Dubbeld.

Dit artikel delen:

1 Reactie

zero sugar 17 november 2021 om 20:17

Is een conti ploeg niet ook wat te hoog gegrepen als een 36e plaats op het NK tijdrijden bij je voornaamste resultaten hoort? …

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair