Na Ronde van Portugal is ook Troféu Joaquim Agostinho uitgesteld

dinsdag 14 juli 2020 om 14:04
Na Ronde van Portugal is ook Troféu Joaquim Agostinho uitgesteld

foto: Cor Vos

Na de Ronde van Portugal is nu ook de Portugese .2-koers Troféu Joaquim Agostinho uitgesteld. De driedaagse wedstrijd die zaterdag had moeten beginnen, had te maken met een besmetting met het coronavirus, waardoor meerdere leden van de organisatie in quarantaine moesten.

De Troféu Joaquim Agostinho (18-20 juli) werd gezien als testkoers voor de Ronde van Portugal, die negen dagen later zou beginnen. Maar de .1-koers die vorig jaar werd gewonnen door João Rodrigues, werd eind juni al uitgesteld vanwege complicaties rond het veilig organiseren van het evenement.

Een nieuwe datum voor de Ronde van Portugal is nog niet vastgesteld, maar de organisatie van de Troféu Joaquim Agostinho deed dat al wel. De koers duurt een dag korter en wordt verreden, na overleg tussen de organisatie, de nationale wielerbond en de lokale autoriteiten, op 19 en 20 september.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Guido Cornelis 14 juli 2020 om 15:34

Eerste van velen?

Fred Postma 14 juli 2020 om 16:06

Ze maken elkaar allemaal gek.

Romāns Vainšteins 14 juli 2020 om 16:17

Koersen moeten gewoon simpelweg het organiseren en communiceren dat er rekening wordt gehouden met Corona gevallen en deze gedurende het evenement netjes via de achterdeur afgevoerd worden. Duidelijkheid.

Fred Postma 14 juli 2020 om 16:39

Als ik het goed begrijp is er dus iemand vh organisatie comité die iemand kent die besmet is met het virus. En dan de koers eruit gooien. Waanzin.

Fred Postma 14 juli 2020 om 16:42

Het is hoog tijd dat er eindelijk een wedstrijd wordt gereden. Voordat angstpsychoses helemaal de realiteit gaan overheersen. Had al een maand eerder gekund overigens.

Headlines

Materiaalzone

Populair