Museeuw over mogelijke comeback Boonen: “Hij hoeft niets meer te bewijzen”

zondag 10 mei 2020 om 13:30
Museeuw over mogelijke comeback Boonen: “Hij hoeft niets meer te bewijzen”

Boonen en Museeuw in 2017 - foto: Cor Vos

Johan Museeuw denkt niet dat Tom Boonen een comeback gaat maken in het profpeloton. Dat vertelde de drievoudig winnaar van zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix tijdens een Facebook Live sessie van Shimano. Boonen liet begin maart uitschijnen een comeback niet uit te sluiten, maar Museeuw denkt niet dat het zover zal komen.

Niets meer te bewijzen
“Het is niet makkelijk om te stoppen. Zelf ben ik doorgegaan tot mijn 38e. Misschien was dat zelfs een jaar te lang”, kijkt Museeuw terug op zijn eigen carrière. “Er is een immens groot verschil tussen een beetje recreatief fietsen en de competitie aangaan met jongens van 25, 30 jaar. Vorig jaar wilde Andrea Tafi ook terugkeren in Parijs-Roubaix. Ik heb hem toen onmiddellijk gebeld om te vertellen dat het geen goed idee was. Hij had niets meer te bewijzen”, aldus Museeuw.

Museeuw en Boonen op het podium van Parijs-Roubaix 2002 – foto: Cor Vos

Volgens hem is dat voor Boonen net zo. “Ook Boonen hoeft aan niemand meer iets te bewijzen. Misschien mist hij de wielersport en denkt hij daarom aan een comeback. Maar ik denk persoonlijk niet dat hij dit zal doen. Het is een slimme jongen die ook zijn leven na de koers goed ingevuld heeft. Al zie ik hem op termijn wel terugkeren in de sport als manager of ambassadeur. Maar in een comeback op de fiets geloof ik niet”, klinkt het.

Van der Poel vs. Van Aert
Van de huidige generatie renners worden Wout van Aert en Mathieu van der Poel vaak vergeleken. Museeuw ziet tussen de twee crossers die de overstap naar de weg hebben gemaakt enkele verschillen. “Beiden behoren ze tot de categorie van buitengewone talenten. Al verschillen ze als renners en persoonlijkheid”, stelt hij vast.

“Ik denk dat Van Aert misschien wat makkelijker met wattages omgaat en Van der Poel vooral explosief als veelzijdig is. In alle soorten wedstrijden kan hij meedoen om de overwinning. Voor hem mag het zowel moeilijk als vlak zijn. Al denk ik dat Van Aert eerder Parijs-Roubaix op zijn naam zal schrijven en Mathieu de Ronde van Vlaanderen”, voorspelt hij.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Marveloke 10 mei 2020 om 14:42

En zo is het, de Leeuw van Vlaanderen heeft gesproken. Een comeback gaat vaak niet zo goed omdat je een poos niet meer serieus hebt getraind en omdat het lichaam ondertussen verder aftakelt (zie Armstrong 2009). Daarnaast heb je een grote kans dat je je naam naar beneden haalt als je niet binnen de lijn der verwachtingen presteert. Als Bom Toonen bijv. moet lossen in de Scheldeprijs zoals Kittel in 2019 deed, doet dat toch wat schade aan zijn reputatie

0
Romāns Vainšteins 10 mei 2020 om 19:12

Uhm.

Armstrong 2009 is nou juist het ultieme voorbeeld dat een comeback wel degelijk zin heeft, die stond gewoon met Contador en Andy op het podium na enkele jaren weggeweest te zijn.

0
Bahamontes Fanclub 11 mei 2020 om 08:46

Weliswaar stijf van de dope, maar ach…

0
Marveloke 11 mei 2020 om 13:58

@RV. Goed punt, de meeste renners zouden trots zijn op zo’n derde stek. Maar als je terugkijkt met hoeveel bombarie Armstrong destijds zijn rentree maakte, waren de verwachtingen hoger dan dat Armstrong ze kon waarmaken. En voor een kampioen als Armstrong telde toen alleen nog maar het hoogste treetje. Het was dus toch een beetje een domper, zeker in 2010.

0
Gilberto 10 mei 2020 om 15:44

Ken mij ook niet voorstellen dat iemand als Tom Boonen er heel erg aan terug zou verlangen. Die heeft toch genoeg leuke dingen op zijn pad. Gewoon lekker een beetje in de studio blijven ouwehoeren, ik luister graag naar hem

0
Jean Dumas 10 mei 2020 om 15:56

Boonen voor de Vlaamse klassiekers, Valverde voor de Waalse, Rebellin voor de Giro en Horner voor de Vuelta. Ik denk dat Sevilla de Tour moet doen.

0
Dario 10 mei 2020 om 16:32

Boonen vs. Roger De Vlaeminck voor die 5e kassei in Paris-Roubaix 2021

0
dario_P 10 mei 2020 om 17:24

Tom houdt wel van een geintje. Ik denk dat hij glimlachend de artikelen leest over zijn ‘comeback’. Wielermedia zullen hem dankbaar zijn in deze komkommertijd.

0
KnightBiker 10 mei 2020 om 17:25

Misschien tijd voor een master competitie als bij sommige tennis toernooien?
Of zelfs zoals op een club-parcours of sommige NK’s waar verschillende categorieën meerijden?

Tom Boonen moet lekker doen wat hij wilt als hij daar lol in heeft. Ik verwacht niet dat hij gaat winnen, maar als hij goed mee kan doen dan is het toch al prima? Er moet alleen een ploeg zo gek zijn om hem een contract te geven en hij moet een serieuze basis conditie creëren door een stevig competitie programma te rijden.
Ik wil het zien!

0
Scott Sunderland 10 mei 2020 om 18:20

Meer een late 1 april grap lijkt me. Boonen komt echt niet terug als wielrenner in het profpeloton.

0
Domestique 10 mei 2020 om 18:53

De laatste keer dat Boonen echt dominant was, was in het voorjaar van 2012 (en dat was dan nog omdat Cancellara in de lappenmand lag).

Daarna heeft hij nu wel héél veel pech gekend en kwam hij bij momenten nog wel sterk voor de dag, maar zijn dagen als grote wielerkampioen liggen ondertussen al ver achter ons.

Gewoon genieten van zijn pensioen als wielergod en af en toe eens opduiken als analist met een scherpe en klare kijk op de wielerwereld.

0
Romāns Vainšteins 10 mei 2020 om 19:14

Dominant is 1 ding maar 2016 had ie hem toch bijna te pakken die 5e kei. Trouwens zijn er maar heel zeldzaam weinig die een dergelijk verlies zo sportief en relativerend oppakken als hij destijds.

0
Pascal De Kooning 10 mei 2020 om 19:06

Niemand zal deze onzin serieus nemen. Hij zal vast werkzaam blijven in de wielersport als ploegleider ofzo maar als coureur komt die echt niet meer terug.

0
Samlambeej 10 mei 2020 om 22:26

Leuke schnabbel zo te zien. Johnny had al wat te diep in het glazeke gekeken.

0
Plavka 11 mei 2020 om 08:34

En zo heeft Boonen weer de aandacht aan zijn zijde. Je moet toch iets om je aandachtslust te bevredigen. Triest.

0
Polleke 11 mei 2020 om 11:22

Lol..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone