MTB-wereldkampioene Langvad naar Boels-Dolmans

maandag 3 december 2018 om 11:55
MTB-wereldkampioene Langvad naar Boels-Dolmans

Langvad wint de World Cup in Albstadt 2018 - foto: PhotoPress.be

Boels-Dolmans heeft zich versterkt met Annika Langvad. De Deense is de regerend wereldkampioen mountainbike marathon. Met de komst van de 34-jarige renster is de selectie van Boels-Dolmans voor 2019 compleet.

Langvad zal niet volledig overstappen naar de weg. Naast enkele wegwedstrijden blijft haar focus voornamelijk liggen op het mountainbiken. “Ik definieer mezelf niet per se als mountainbiker, of wegwielrenner. Ik ben gewoon een wielrenner die voornamelijk op de MTB zit, maar ik heb al wel eens eerder een poging gewaagd in het wegwielrennen”, zegt Langvad in het persbericht. Ze is drievoudig tijdritkampioene van Denemarken en wist in 2010 ook de wegtitel te pakken. De WK-wegrit van Innsbruck sloot ze af als 37ste.

Teamwork als nieuwe dimensie
“Vergeleken met mountainbiken, waarin je vooral als individu rijdt, gaat het op de weg vooral om teamwork. Dat vind ik erg mooi. Het is een nieuwe dimensie voor me, waardoor ik gelijk positief was toen het idee werd geopperd om me bij het team te voegen”, aldus de Deense. “Ik word er oprecht enthousiast van als ik bedenk dat je onderdeel bent van een groter geheel. Dat enthousiasme en die ervaring hoop ik ook weer mee terug te nemen naar het mountainbiken. En als ik dan ook nog kan bijdragen aan winst voor het team, dan is dat een persoonlijke bonus.”

Heel opmerkelijk is de overstap van Langvad naar Boels-Dolmans niet. Ze wordt al jaren gesponsord door Specialized, dat ook partner is van de Nederlandse formatie. Afgelopen seizoen deed Anna van der Breggen enkele wedstrijden op de MTB, waarbij ze optrok met de Specialized-ploeg van Langvad.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone