Movistar met twee kopmannen naar de Giro: “Sosa kan voor klassement gaan”

donderdag 20 januari 2022 om 14:28
Movistar met twee kopmannen naar de Giro: “Sosa kan voor klassement gaan”

Iván Sosa op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Movistar heeft vandaag bekendgemaakt welke kopmannen waar rijden wat betreft de gronde rondes. Dat Alejandro Valverde in zijn afscheidsjaar de Giro d’Italia zal betwisten, was al even duidelijk, maar de 41-jarige Spanjaard trekt niet als absolute kopman naar Italië. Movistar mikt namelijk ook op een goed klassement met nieuwkomer Iván Ramiro Sosa.

Eusebio Unzué, de grote baas van Movistar, keek op de persdag van zijn ploeg alvast vooruit naar de komende Ronde van Italië. De Spaanse formatie rekent in de drieweekse ronde op oudgediende Valverde, maar die laatste hoeft niet alle druk met zich mee te torsen. Voor Sosa, die de overstap maakt van INEOS Grenadiers, volgt er namelijk een uitgelezen kans om zichzelf te bewijzen als klassementsrenner.

Unzué heeft vertrouwen in zijn nieuwe poulain, ook al heeft Sosa nog niet kunnen schitteren in een drieweekse ronde. “Iván zal ons nog meer glans geven in de Giro. Hij kan vechten voor etappezeges en het algemeen klassement. In de Giro kunnen we dus waarschijnlijk vechten voor een goede positie in de algemene rangschikking en de koers animeren in de bergetappes.”

Valverde voor dagsucces 
Teambaas Unzué wil Valverde niet met al te veel druk opzadelen in zijn laatste jaar als beroepswielrenner. “Ik wil dat Alejandro gewoon met volle teugen blijft genieten van de wielersport. Laten we niet beginnen over een klassement, al weten we ook dat hij bijzonder ambitieus is. Laten we hopen dat Alejandro een etappe kan winnen in de Giro.”

In de Tour de France is het dan weer aan Enric Mas om een goed klassement te rijden. De Spaanse klimmer zal ook de ploeg aanvoeren in de Vuelta a España, samen met Valverde.

Dit artikel delen:

8 Reacties

5211 20 januari 2022 om 15:04

Zoals zal het spel niet kunnen winnen van Valverde bij Mobistar tenzij hij uitmuntend is. Valverde voor dagsucces dat geloof ik graag. En als hij in orde is dan gaat hij voor goede klassering en komt Soda op plan nummero dos.

0
LaDoyenne 20 januari 2022 om 15:22

't Wordt hoog tijd dat Sosa terug in actie komt. Hield INEOS hem aan de kant van de weg?

0
Coupdechacal 20 januari 2022 om 16:24

Ik zie het niet. De man had bij Ineos al een vreselijke tijdrit, wat er bij Movistar niet op zal verbeteren. Weinig vergelijkingspunten de laatste jaren, maar hij verloor bijvoorbeeld 1:28 over 13km op Almeida in de UAE Tour. Sosa verloor tijdens de tijdrit van de Vuelta 2020 (weliswaar over 33km) bijna 4 minuten op Carapaz, die bovendien een consistentere klimmer is naar mijn mening. Tom Dumoulin zet Sosa op 5 minuten in de tijdritten alleen, Porte pakt er 4.

0
bswinkelss 20 januari 2022 om 17:40

Inderdaad, buiten lagunas de neila gerekend heeft hij nog niet veel laten zien. In de giro speelt het gebrek aan tijdritkilometers wel in zijn voordeel natuurlijk

0
Fenno de Groot 20 januari 2022 om 18:54

Als je naar een ronde gaat als knecht, ga je vaak niet voluit bij een tijdrit. Klassementsmannen vaak wel. Dus het verschil zal iets minder groot zijn dan het nu lijkt.

0
adelaarvanantwerpen 21 januari 2022 om 07:18

In de algarve vorig jaar ging hij ook voor een klassement. Hij stond nog vijfde na de eerste bergrit, maar verliest meer dan drie minuten in een tijdrit van maar 20 km.

0
11 na 11 20 januari 2022 om 22:47

Een etappezege in een rit van minder dan 160km met één beklimming. Op voorwaarde dat het tempo doorheen de dag niet te hoog ligt. Of hij zou enorme stappen moeten hebben gezet.

0
Romāns Vainšteins 21 januari 2022 om 08:17

Die Sosa ben ik helemaal uit het oog verloren qua profiel. Gewoon één van die vele goede Colombiaanse klimmers toch?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone