‘Movistar stuurt Grote Drie naar Zwitserland, Soler kopman in Dauphiné’

‘Movistar stuurt Grote Drie naar Zwitserland, Soler kopman in Dauphiné’

foto: Movistar

vrijdag 16 maart 2018 om 14:37

Diverse bronnen pakten aan het einde van vorig jaar uit met een opvallend bericht: het Spaanse Movistar zou het plan hebben opgevat om zijn kopmannen Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa naar de aankomende Ronde van Frankrijk te sturen.

Wat volgde was een periode van radiostilte, maar volgens het Catalaanse El Periódico heeft teammanager Eusebio Unzué besloten om de drie kemphanen in aanloop naar de Tour naar de Ronde van Zwitserland (9-17 juni) te sturen, waar ze voor het eerst gezamenlijk hun opwachting zullen maken.

Unzue verkiest de Zwitserse rittenkoers boven het Critérium du Dauphiné, die een week eerder op het programma staat. Dit vanwege het feit dat La Grande Boucle een week later van start zal gaan dan gebruikelijk, om zo min mogelijk overlapping te hebben met het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland (14 juni-15 juli). El Periódico meldt dat Unzue van mening is dat er teveel weken zitten tussen het einde van de Dauphiné op 10 juni en het begin van de Tour op 7 juli.

Movistar rekent op Soler in Critérium du Dauphiné 
Iemand die profiteert van het starten van de ‘Grote Drie’ in de Ronde van Zwitserland, is de afgelopen week veelgeroemde Marc Soler. De 24-jarige Catalaan – kersvers winnaar van Parijs-Nice – zal in het Critérium du Dauphiné worden uitgespeeld als kopman.

Voordat hij de honneurs mag waarnemen in de Franse rittenkoers, staan eerst nog de Ronde van Catalonië (19-25 maart), Parijs-Roubaix (8 april), de Amstel Gold Race (15 april), de Waalse Pijl (18 april), Luik-Bastenaken-Luik (22 april) en de Ronde van Romandië (24-29 april) op de planning. Na het Critérium du Dauphiné zal Soler toewerken naar de Vuelta a España.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Jean Dumas 16 maart 2018 om 14:42

Dit toont aan dat Soler ook al bij de groten hoort.

Johnny7 16 maart 2018 om 15:00

Ik blijf het toch een zeer opmerkelijke keuze vinden. Heb je drie van zulke grote namen, stuur je ze ook nog eens tegelijk naar een grote ronde. Juist met zoveel kopmannen had je een prima verdeling kunnen maken. We zagen als dat Valverde nooit een trap teveel doet voor Quintana maar wel zogenaamd elk jaar als ‘knecht’ mee gaat. Nu Landa er ook nog bij, dat zal lachen worden.

Rhohan 16 maart 2018 om 15:01
Quote:
Dit toont aan dat Soler ook al bij de groten hoort.

Met twee overwinningen bij de profs al bij de groten horen…. dat gaat rap tegenwoordig. Natuurlijk is het mooi voor hem dat ie P-N wint, maar om eerlijk te zijn werd ik niet heel erg warm van het parkoers en de tegenstand. Die gaat met hangen en wurgen top 10 rijden in de Vuelta, maar hoger schat ik m nog niet in.

Mathieu Moller 16 maart 2018 om 15:14

Die zullen dan waarschijnlijk vooral tegen elkaar gaan rijden om het kopmanschap in de Tour af te dwingen.

Gdeleu 16 maart 2018 om 15:21

@Rhohan:
Het is maar hoe je ‘de groten’ definieert. Ikzelf zou zeggen ‘grote in wording’, en ik denk dat Movistar dat ook zo ziet.
Soler wordt uitgespeeld als kopman in de Dauphiné, wat hij perfect aankan
Maar in de Vuelta wordt volgens mij helemaal geen klassement van hem verwacht, toch niet dit jaar. Zowel Landa als Valverde rijden daar ook, wellicht ook Quintana.
Soler zal daar dus wel gewoon in hun dienst rijden.

http://www.wielerflits.nl/nieuws/317436/valverde-aan-de-start-in-monsterlijke-vuelta.html

ChefSpijker 16 maart 2018 om 15:23

Ik hoop dat Soler in de Vuelta überhaupt nog niet voor het klassement gaat. Dat kan nog wel de komende jaren. Met alle drie de toppers aan de start, hoop ik dat hij nog de vrijheid krijgt om lekker aanvallend te koersen zoals ie afgelopen Vuelta ook deed. En dus op rittenjacht gaat. Als ze hem echt als kopman wilden inzetten in een grote ronde dit jaar, hadden ze hem denk ik eerder laten toewerken naar de Giro. Daar mogen Amador, Betancur en Carapaz de honneurs gaan waarnemen. Dus daar was wel echt ruimte voor een kopmanschapsrol.

LutsenkoFan 16 maart 2018 om 15:25

De enige reden dat ze alle 3 daar starten is ivm met voorbereiding op de Tour. Dat komt omdat qua tijd tussen de Ronde van Zwitserland en de Tour nu net zo groot is als de Dauphiné normaal. 3 weken ongeveer..

Nu zie je dat bijna alle tour kandidaten naar de Ronde van Zwitserland zullen trekken omdat dit gewoon (in ieder geval volgens de ploegen) de beste voorbereiding is op de Tour de France. Allemaal puur doordat de Tour de France 1 week later begint.

Zo zie je maar dat de kalender veel invloed heeft op het programma.

Daarnaast hoef je Soler niet bij de groten te zetten want die reed vorig jaar de Ronde van Zwitserland en nu toevallig de Dauphiné om voor eigen kans te rijden.

LutsenkoFan 16 maart 2018 om 15:27

Als je Valverde geen waardevolle knecht voor Quintana hebt gevonden in de afgelopen Tours, zonder die van vorig jaar. Dan heb je volgens mij naar Luik Bastenaken Luik gekeken.

Random wielerliefhebber. 16 maart 2018 om 16:32

Wie word de movistarklassementsman in de Giro dan?

Sjonge Jonge 16 maart 2018 om 16:45

@ Random: Betancur en Amador waarschijnlijk

Gebruikersnaam 16 maart 2018 om 17:52

Als Froome niet mag starten in de Tour en dit trio is op niveau, dan moeten ze gewoon de eindzege binnen halen, met een beetje tactiek zet je de rest altijd buitenspel.

Japsie 16 maart 2018 om 19:26

Movistar steekt eindelijk energie in teamspirit/toekomst.

Covadonga 16 maart 2018 om 19:49

Soler dus niet naar de Giro. Dat was eigenlijk wat ik dacht/hoopte.

tylerhamilton 16 maart 2018 om 21:54

Soler ook nog naar Roubaix, ben benieuwd..

Jean Dumas 17 maart 2018 om 12:11

Soler zit qua kopmanpotentie al op hoogte van Landa, met daarboven uiteraard Valverde en Quintana.

Headlines

Materiaalzone

Populair