‘Movistar stalt talentvolle Iván Romeo bij Hagens Berman Axeon’

donderdag 28 oktober 2021 om 09:52
‘Movistar stalt talentvolle Iván Romeo bij Hagens Berman Axeon’

foto: Cor Vos

Movistar volgt de talentvolle Iván Romeo op de voet, maar de 18-jarige Spanjaard zal volgend jaar nog niet uitkomen voor de WorldTour-ploeg. Romeo zal eerst een contract tekenen bij de talentenploeg van Hagens Berman Axeon, meldt Marca.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Romeo werd afgelopen zomer Spaans juniorenkampioen op de weg en in het tijdrijden. Dat wekte ook interesse van Movistar, dat er serieus over nadacht om de junior komende winter meteen over te hevelen naar de profs. De blauwe armada wilde namelijk voorkomen dat het met Romeo, net als Juan Ayuso eerder, naast een Spaans toptalent zou grijpen.

Maar zo’n vaart zal het niet lopen. Romeo sluit in 2022 eerst aan bij Hagens Berman Axeon, de continentale opleidingsploeg van manager Axel Merckx. Mogelijk verblijft hij daar slechts een half jaar, want volgens Marca is het waarschijnlijk dat de 18-jarige renner in de zomer alsnog de overstapt naar de hoofdmacht van Movistar. Naar verluidt zou er een driejarig WorldTour-contract klaarliggen voor Romeo.

Dit artikel delen:

1 Reactie

beppe-saronni 28 oktober 2021 om 13:15

Valverde rijdt zijn laatste jaar, en Movistar is goed bezig met het aantrekken van jonge renners. Alejandro weg, de jeugd staat klaar op den duur

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone