Movistar speelt Enric Mas uit in Critérium du Dauphiné

donderdag 2 juni 2022 om 14:45
Movistar speelt Enric Mas uit in Critérium du Dauphiné

foto: Cor Vos

Movistar heeft zijn selectie voor het Critérium du Dauphiné (5-12 juni) vrijgegeven. De Spaanse formatie rekent in de belangrijke voorbereidingskoers op de Tour de France met name op klassementsman Enric Mas. De Spanjaard trekt over een maand ook als kopman naar de Ronde van Frankrijk.

Movistar hoopt met Mas een rol van betekenis te spelen in het klassement. De Spanjaard heeft, als we puur naar de resultaten kijken, nog geen grandioos seizoen achter de rug. Dit geeft echter wel een beetje een vertekend beeld: Mas kende op kritieke momenten namelijk ook veel pech. Zo kwam hij in Tirreno-Adriatico en de Ronde van het Baskenland op ongelukkige wijze ten val. Heeft de 27-jarige Mas in het zuiden van Frankrijk meer geluk?

Met Carlos Verona, de weer fitte Matteo Jorgenson en Gregor Mühlberger wordt hij omringd door sterke ploeggenoten. Verona was dit seizoen al zesde in de UAE Tour en elfde in de Ronde van Catalonië en Mühlberger finishte dinsdag nog als twaalfde in de Mercan’Tour Classic Alpes-Maritimes. In deze Franse klimkoers kwam Jorgenson als zevende over de streep.

Ook de ervaren Spanjaarden Imanol Erviti en Gorka Izagirre en de Deense tempobeul Mathias Norsgaard zijn van de partij in het Critérium du Dauphiné. Kopman Mas deed ook vorig jaar mee aan de Franse meerdaagse en eindigde toen als elfde in het eindklassement.

voor

Dit artikel delen:

7 Reacties

heuvelcolombia 2 juni 2022 om 15:21

Het wordt tijd dat ze eens wat punten pakken. Met Mas in de Dauphine en later in de TdF.
Aranburu en Garcia Cortina kwamen stelselmatig tekort in het voorjaar. Rubio en Jorgenson zijn aan het uitgroeien tot (slechts) leuke rittenkapers. Sosa is een sterke kopman maar alleen op continentaal niveau. Tot nu toe moest het alleen van Valverde komen.

Wie gaat het volgend seizoen doen? Het zou leuk zijn als renners als Ayuso en C. Rodriguez naar Movistar zouden gaan.

0
Johnny7 2 juni 2022 om 15:44

Het is allemaal verschrikkelijke middelmaat bij Movistar. En omdat ze in het voorjaar bijna nooit was presteren komt het nu hard aan nu ze ook in de grote ronde(s) niets laten zien. Daarom willen ze waarschijnlijk ook Carapaz terughalen. Maar er moet wel meer gebeuren daar dan alleen een Carapaz terughalen…

0
Massimo Bataille 2 juni 2022 om 15:56

Moet ook ietswat rommelen daar ( los van de movistar docu =D) als je kijkt naar (top)transfers

2020 uit: Carapaz, Landa, Quintana – in: Mas
2021 uit: – in: Lopez
2022 uit: Lopez, Soler – in Sosa

Wel mooi dat ze ietswat inzetten op spanjaarden en jeugd, maar daarmee komen ook niet altijd per se resultaten.
Hopelijk is er idd een jong spaans talent ( zoals Mas was) die bij movistar wat mooie resultaten kan boeken.

0
Deo 2 juni 2022 om 20:35

Valverde gaat weg, en ik denk dat het budget van Lopez ook nog niet opgevuld is dus er komt veel geld vrij. Daarom ook al geruchten over Carapaz…

0
Kopinkas 2 juni 2022 om 21:15

Hopelijk is zijn rol niet te snel uitgespeeld…
De echte grote doorbraak lijkt er voor Mas toch niet meer te komen. En vijf overwinningen is al bij al ook te mager.

0
Romāns Vainšteins 2 juni 2022 om 21:24

Prima renner die Más. Stugge klamper met mooie grinta is het. Geen aaneenrijger van ritzeges nee, vanwege het type coureur dat het is. Eigenlijk is het een superMeintjes. Doorbraak, doorbraak, tsja. 2 x 2e in de vuelta lijkt mij gewoon topwielrenner!

0
ValverdeBassoNibali 3 juni 2022 om 01:57

Maakt nog altijd stappen hoor, dit jaar 12e in Luik!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone