Movistar met vrijbuitersploeg naar Tour Down Under
Johan Jacobs - foto: Cor Vos
donderdag 5 januari 2023 om 10:32

Movistar met vrijbuitersploeg naar Tour Down Under

De selecties voor de Tour Down Under (17-22 januari) druppelen langzaam binnen. In navolging van Jayco AlUla en Bahrain Victorious heeft nu ook Movistar de zeven namen op papier voor de Australische wielerronde.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De Spaanse formatie trekt met een echte vrijbuitersploeg naar Australië. Het heeft geen echte pure sprinter in de gelederen, maar ook geen favoriet voor de eindzege. Gorka Izagirre wist in het verleden echter al wel goed te presteren in de Tour Down Under. De inmiddels 35-jarige Bask eindigde in 2013 en 2018 als zevende in het eindklassement en kan dit jaar wellicht ook weer voor een top 10-notering gaan.

Verder rekent Movistar op klimmers Óscar Rodríguez en Sergio Samitier, de Zwitserse allrounder Johan Jacobs, rasaanvaller en helper Lluís Mas, steunpilaar Imanol Erviti en de beloftevolle Iván Romeo. Die laatste maakt in de Tour Down Under zijn (prof)debuut voor zijn nieuwe ploeg.

De ronde gaat, anders dan voorgaande jaren, van start met een proloog door Adelaide. Het is voor het eerst dat in het parcours van de Australische ronde een rit tegen de klok is opgenomen. Daarnaast eindigt de wedstrijd niet op de Willunga Hill, maar op Mount Lofty.

 
3 Reacties
Sorteer op:
5 januari 2023
Benieuwd naar Movistar dit seizoen. Mas zal moeten bevestigen terwijl ze met Guerreiro en Gaviria wel goede renners hebben binnen gehengeld. Het verlies van Bala is natuurlijk imens.
    5 januari 2023
    Mas nog bevestigen? Dat heeft hij toch al lang en breed gedaan? 2e Vuelta 2018 5e Tour 2020 5e Vuelta 2020 6e Tour 2021 2e Vuelta 2021 2e Vuelta 2022 Behoort gewoon tot de betere klassementsrenners, maar winnen zal lastig worden, top 3 zeker mogelijk.
    5 januari 2023
    Ze hebben nog een andere Mas… een zonder palmares…

Reacties zijn gesloten.